TISZAFÜRED

2017.11.18. 17:20

Ezt látni kellett: mezőségi lakodalmat tartottak Füreden (galéria)

Sorban állás, zsúfolásig telt művház, fergeteges hangulat és tapsvihar. Ez várta az érdeklődőket november 17-én, péntek este, a Kovács Pál Művelődési Központban.

sdr

Persze a sorban állás nem a negatívumok, mintsem a pozitívumok oldalán értendő. Megdöbbentő érdeklődés övezte a Háromszék Táncegyüttes és a Heveder Zenekar közös produkcióját.

Színházi elemekkel tarkított, körülbelül másfél órás előadásuk teljesen magával ragadta a közönséget, legyen szó laikusról vagy szakavatott nézőről. A füredi programra még Kunhegyesről, Nagyivánról, Karcagról és Tiszaörsről is érkeztek.

A műsor története egyszerű: mezőségi lakodalomra készülő zenészek, érkeznek a vőfélyek, de a banda még nem készült el. Sietni kell, mert következik a menyasszonykísérő, a menyasszony búcsúztató, de akad, aki megzavarja a szép ceremóniát.

A pálinka hatására furcsa, vidám lakodalom veszi kezdetét.

„A Banda” című előadásukat minden településen telt ház fogadja. Aki látta, hallotta vagy ismeri őket, az tudja, miért. A Háromszék Táncegyüttes 1990-ben alakult Sepsiszentgyörgyön.

Ujvári L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!