Sport

2008.05.16. 11:33

Fradi-várás Jászberényben

Sporttörténelmi pillanatra készülnek Jászberényben: vasárnap 12.45-től először lesz élő televíziós közvetítés a JSE-Vasas otthonából. A piros-kékek az ország legnépszerűbb csapatát, a Ferencvárost fogadják.

Gelei József

Fradi-lázban él a Jászság fővárosa. Nem csak a zöld-fehér alakulat vendégjátéka miatt lesz különleges ez a vasárnap az Aprítógépgyári pályán, hanem amiatt is, hogy először lesz élő televíziós közvetítés bajnoki mérkőzésről Jászberényben.

JSE Vasas—Ferencváros
Három meccse veretlen a piros-kék alakulat, azaz a jelek szerint kilábalt abból a gödörből, melybe a szezon elején zuhant. Sőt, a tavalyi gólkirály Németh Gyula is megtalálta góllövő-cipőjét, az elmúlt két mérkőzésen négyszer köszönt be az ellenfeleknek.

- Ünnepnapra készülünk, hiszen egy kiscsapat életében nem szokványos, hogy Európa-hírű ellenfelet fogadjon bajnoki mérkőzésen - vélekedett az előkészületekről a gárda szakvezetője, Sándor István. - Jobban örültünk volna, ha a Fradi még harcban áll a feljutásért, hiszen úgy még izgalmasabb meccset vívhattunk volna, ám ennek ellenére meglepetésre készülünk. Mi még soha nem tudtuk legyőzni a zöld-fehéreket, s most ennek a sorozatnak a megszakítására készülünk. Sajnos két fiatalom, Bárkányi és Hamar kisárgult, és az ő pótlásuk nem lesz egyszerű feladat, ráadásul Kádár is sérüléssel bajlódik.

Pénztárnyitás vasárnap 10.30-kor lesz. A vendégszurkolók a Jókai utcai bejáratnál, a hazai drukkerek a főkapunál válthatják meg belépőiket. A hírek szerint a Ferencvárossal angol újságírók is érkeznek a találkozóra. A tervezett kezdőcsapat: Haisza - Fekete G., Majzik, Lukácsi, Gulyás L. - Rebryk, Fele, Kádár G. (Póti), Hídvégi - Benedek, Németh Gy.

Mezőkövesd—Szolnoki MÁV Mondi
A remény hal meg utoljára - tartja a mondás. A tabella második helyén tanyázó Tisza-partiaknak pedig egyelőre még legalább matematikai esélyük van az első hely megszerzésére.

- A döntés nem a mi kezünkben van, hiszen amennyiben a listavezető Kecskemét legyőzi ma a Vácott, az utolsó két forduló eredményétől függetlenül megnyeri a bajnokságot. Ha viszont pontot veszít, közelebb kerülhetünk hozzá. Éppen ezért nekünk nyernünk kell Borsodban - felelte érdeklődésünkre a szolnokiak vezetőedzője, Vígh Tibor. - Annak ellenére, hogy vendéglátónk már kiesett az NB II-ből, éles meccsre számítok. Ősszel például az egyik legnehezebb találkozót éppen ellenük vívtuk. Szerdán Jánoshidán játszottunk hírverő-meccset, s jó benyomást keltettek a fiúk 5-0-ás győzelmükkel.
A keretből Ulvicki és Nagy Péter kivételével mindenkire számíthat a szakvezető.
A tervezett kezdőcsapat: Rézsó - Pintér L., Antal, Balogh P., Gohér - Kiss Z., Mile, Szalai, Bogdán - Farkas, Remili.
A szolnoki együttes mérkőzése vasárnap 18 órakor kezdődik.

Bajnok a Kecskemét, ha ...
... ha legyőzi délután a Vácot.
... ha döntetlenre végez, de nem nyer a Szolnok.
... ha kikap, de nem nyer a Szolnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!