RÁKÓCZIFALVA

2017.09.14. 10:30

Életveszélyesen megverték a fiút, egyik szemére megvakult: most 3 évet kaphat az egyik vádlott

Közel két év után született meg az első fokú ítélet abban a büntetőügyben, melyben a per fiatal vádlottjai úgy vertek meg egy fiút, hogy az elvesztette egyik szeme világát.

A vádirat szerint több helybeli fiatal 2015. november ­12-én este a nemzeti dohánybolt előtt beszélgetett, italozott, majd egyikük-másikuk között szóváltás alakult ki.

Az egyik ittas srác – a későbbi sértett – a földre esett, s a felállítására érkező fiút – a másodrendű vádlottat – is magával rántotta úgy, hogy annak elszakadt a kabátja.

Egy újabb fiatalember – az elsőrendű vádlott – lépett színre, aki a földön fekvő ittas srác mellkasára lépett. Aki egyelőre kiszabadult szorult helyzetéből, felállt, s menekülni próbált.

A támadói utolérték és a másodrendű vádlott úgy ütötte arcon többször is a sértettet, hogy az elvesztette az eszméletét, de még ekkor is kapta a pofonokat.

Ezután érkezett a helyszínre az ájult fiú egy barátja, aki a bántalmazót a sértettről lerángatta, majd talpra állította a fiút, s otthonáig kísérve hazatámogatta.

Amikor a bántalmazott fiú megpróbált a házuk kerítésén átmászni, az időközben odaérkező fiatalabb vádlott odafutott hozzá, ököllel az oldalába ütött, egy alkalommal arcon ütötte és megpróbálta a kerítésről lerángatni.

Ekkor a sértett barátja ismét közbelépett: a vádlottat oldalba rúgta és a sértettől elrángatta, aki a kerítésen átmászott és a lakásába menekült, majd kórházba került.

Az orvosi vélemények szerint a fiú életveszélyes koponyacsonttörést, arccsont- és állkapocscsonttörést szenvedett, valamint egyik szemére megvakult.

A Szolnoki Törvényszék az idősebb, a cselekmény elkövetésekor 21 éves vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év börtönbüntetésre ítélte, míg 19 éves társát súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, nem jogerősen.

Az ügyész ugyanis mindkét vádlott terhére súlyosításért, míg az idősebb vádlott és védője elsődlegesen súlyos testi sértés bűntettének megállapítása iránt, másodlagosan az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!