JÁSZBERÉNY

2017.10.28. 11:26

Mindig találnak alkalmat, hogy megmutatassák a berényi klub alkotóinak munkáit

Több mint két évtizede köti össze a képzőművészet szeretete azt a jászsági közösséget, melynek alkotótagjai – a magyar festészet napja apropóján – őszi tárlatukat szervezték meg a múlt hétvégén. A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria adott helyet a bemutatónak.

Sokszínű, változatos képzőművészeti bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők

Fotó: Banka Csaba

Egy évre rá, hogy Jászberényben létrejött a Hamza Múzeum, 1996-ban hoztak létre klubot a jászberényi képzőművészet-barátok. A civil közösség azóta folyamatosan szervezi rendezvényeit – kiállításlátogatások, beszélgetések, előadások szervezése –, közben jó tíz éven át egyesületként is működött a klub.

– A jogi formától függetlenül folyamatosan gyarapodik a közösség tagjainak száma – mondta Farkas Edit a múzeum igazgatója –, és mindig találtak alkalmat arra, hogy alkotótagjaik legfrissebb munkáit a nagyközönség számára is láthatóvá tegyék.

– Nem képzőművész-alkotókörről van tehát szó, de szerencsére számos tag próbálja ki magát nemcsak szemlélőként, befogadóként, hanem alkotóként is. Nem egyszer az új tagok már eleve alkotóművészként érkeznek a baráti társaságba.

Szombaton megnyílt őszi tárlatukra is a legújabb munkáikkal érkeztek. A résztvevők a sokszínűséget nemcsak a témák sokaságában tapasztalhatták meg, hanem az alkalmazott technikák sokféleségében is.

Az időszakos tárlat bemutatásakor Farkas Edit, a Hamza Múzeum igazgatója köszöntötte a szerencsére szép számban megjelenteket, majd Nagy Daniella különleges trombitajátéka adta meg a rendezvény alaphangulatát.

Sokszínű, változatos képzőművészeti bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők
Fotós: Banka Csaba

A festményekről, fotókról, plasztikákról pedig az intézmény művészettörténésze, Farkas-Gattyán Adrien Zóra szólt nagy részletességgel, illetve ő ajánlotta a megjelentek figyelmébe az alkotásokat is.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!