Közélet

2017.06.21. 11:50

Minisztériumi pályázatot nyert a rákóczifalvai önkormányzat

Nagyszabású eseményen vehetett át megtisztelő címet tegnap délután Rákóczivalva a helyi közösségi házban, mivel hivatalosan is fogyasztóbarát településsé vált a község.

H. G.

– A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz nyújtotta be ezirányú pályázatát városunk, most pedig hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy elnyertük a fogyasztóbarát település címet – kezdte megnyitóbeszédét Kósa Lajos polgármester, aki arra is kitért, milyen munka eredményeként kaphatta települése a kitüntetést.

– Több intézkedésre is szükség volt, hogy ilyen díjjal gazdagodjunk. Az egyik ezek közül az akadálymentes hivatali ügyintézés. Mára azt mondhatjuk, minden intézményünk teljességgel akadálymentesítetté vált – mondta Rákóczifalva első embere.

– Emellett olyan lépéseket is tettünk, melyek a környezetvédelmet szolgálják, hiszen napelemeket helyeztünk ki, energiahasznosítási technológiákat alkalmaztunk… – hangsúlyozta Kósa Lajos, majd elmondta, az önkormányzati épület tetején, valamint az óvodán látható napelemek éppen ezeket az újításokat tükrözik.

A városvezető azt is megjegyezte, a fiatalkorúak védelmében is élen jár a település, mivel a város a polgárőrséggel és a fogyasztóvédelemmel karöltve kiemelt feladatának érzi a korosztály védelmét. A polgármester helyi civil szervezetek munkáját is méltatta.

– A civil szervezetek jelentik a közvetlen kapcsolatot a lakossággal, így javaslataik, ötleteik különösen értékesek voltak számunkra – fejtette ki.
Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára mondandójában köszönetet mondott a városnak, hogy kiemelkedő jelentőségű fejlesztéseket tettek a fogyasztóbarát településsé válás érdekében.

– Örülök, hogy a fejlesztéseken túlmenően Rákóczifalva kiemelten kezeli a kiszolgáltatott korosztályt, az időskorúakat is – emelte ki, majd zárszavában megköszönte a megyei fogyasztóvédelmi hatóság és az azt segítő hatóságok munkáját. A rendezvény vendége volt többek közt Hegedűs István tiszavárkonyi polgármester, valamint dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!