BŰNMEGELŐZÉSI MAGAZIN

2017.10.03. 14:45

Ez nem tévéműsor – mit csinál a jászkunsági CSI?

„Mondd el otthon! – Ezt a szüleidnek is tudnia kell!”, „CSI – a ­valódi helyszínelők, Diákcsíny?” – csak néhány cím a megyei rendőr-főkapitányság ­különleges kiadványában.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A „­Kántor az iskolában” digitális bűnmegelőzési magazinból olyan érdekes­ és hasznos információkhoz juthatnak a diákok, amelyek felhasználásával megakadályozható, hogy bűncselekmények áldozatává vagy elkövetőjévé váljanak.

A hiánypótló elektronikus újságban a szülők is megtalálhatják az ajánlásokat, hiszen számukra külön rovatot szenteltek a bűnmegelőzési­ szakemberek – tudtuk meg Szabó Zita megyei ­rendőrségi szóvivőtől.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

A 2017/18-as tanév kezdetén már a második lapszámot vehetik virtuálisan kezükbe a diákok, melynek központi témája a biztonságos iskolakezdés és hasábjain helyet kaptak többek között az internet veszélyeiről szóló intelmek, a dizájner drogok veszélyeiről és hatásukról szóló tájékoztató, a különféle hasznos közlekedési tanácsok, de az is kiderül a hasábokról, hogy mire figyeljenek a gyerekek, ha egyedül vannak otthon, vagy például, hogy mi is a helyszínelők igazi feladata.

CZ. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!