Sport

2009.01.20. 13:55

Négy hónap fizetés nélkül, albérletet sem tud fizetni a focista

A jászberényi labdarúgó csapatnak állítólag akad olyan játékosa, akinek már az albérletéből is ki kellett költöznie, mert akkora tartozást halmozott fel. Hiszen mint Németh Gyula, a csapat kapitánya elmondta, már négy hónapja nem kaptak egyetlen fillért sem a klubtól a játékosok. Akikben már az is felmerült az ősz folyamán, hogy figyelmeztető sztrájkot tartanak, s nem lépnek pályára az egyik bajnoki találkozójukon.

Gelei József

Megyénknek nem is olyan régen még négy profiligás futball csapata volt, ám a pénztelenség miatt a Jászapáti ma már az NB III-ban, míg a Karcag a megyei első osztályban szerepel. A Szolnoki MÁV FC sem dúskál ugyan a milliókban, de azt a kevéske pénzt, amit sikerül vezetőinek minden évben összekuporgatni, jól osztja be, így egyetlen fillér tartozása sincs. Sajnos azonban nem ez a helyzet a Keleti csoport 13. helyén tanyázó Jászberény együttesénél.

Új vezetők kezében az irányítás

Az eredeti tervek szerint már nyártól gazdasági társaság formájában "üzemelt" volna a berényi labdarúgó szakosztály, ám egészen mostanáig nem sikerült végrehajtani a váltást. Hétfőn azonban végre pont került az átalakulásra, egy köztiszteletben álló vállalkozó, Molnár Ferenc kezébe került a marsallbot, s visszatért a szakosztályhoz az a Tóth János is, akinek munkássága idején harcolta ki először a bentmaradást az NB II-ben a JSE. Szerepvállalásuk lehet talán a biztosíték a játékosok számára, hogy hamarosan rendeződnek a csapat dolgai.

— Négy hónapja, szeptember óta nem kaptunk egyetlen fillért sem és még most, az új idényre való felkészülés kezdetén is további türelmet kértek a vezetők — felelte érdeklődésünkre a kék-fehér gárda csapatkapitánya, Németh Gyula. — A keret tagjai közül csupán négyünknek, Lukácsinak, Vaszicskunak, Majziknak és nekem van munkahelyünk, így nekünk nincsenek napi gondjaink, de a többiek ... Akadt olyan csapattársam, akinek az albérletéből is ki kellett már költözni, mert olyan tartozást halmozott fel. Az őszi idény hajrájában ugyan felmerült bennünk, hogy figyelemfelhívó sztrájkot kezdünk, s nem lépünk pályára az egyik bajnoki meccsen, de végül úgy döntöttünk, a szezont tisztességesen befejezzük. Bíztunk benne, hogy az ígéreteknek megfelelően télen rendeződik a helyzet, de a jelek szerint még mindig ugyan ott tartunk, ahol az ősszel. Ráadásul a csapat valamennyi tagjának amatőr szerződése van, így a klub engedélye nélkül nem is tudunk elszerződni. Bár felkínálták annak lehetőségét, hogy akiért fizetnek, az mehet isten hírével, illetve ha lemondunk a pénzünkről, bárkit ingyen elengednek, ezt nem tartom korrekt eljárásnak, hiszen mi megdolgoztunk a fizetésünkrét.

— Meddig tarthat a játékosok türelme?
— Szerintem a huszonnegyedik órában vagyunk. Hídvégi Sanyit már elvitte az MTK, Despot Viskovic pedig a Diósgyőrhöz tartozik. Póti Krisztián lemondott a pénzéről, így elengedték Bőcsre, Hamar Ádám hétfőtől Kecskeméten tréningezik, míg Murinai Barnabás állítólag Baja felé kacsingat. Rebecsák Szilárd mindezidáig egyetlen edzésen vett részt januárban Jászberényben, s a hét elejétől kezdve én is egyedül tréningezek az Aprítógépgyári pályán. Tudom, hogy néhány játékostársamat már keresték más kluboktól, illetve akad aki árulja magát, azaz a bizalom egyre inkább fogytán van.
— Pedig őszi csapatuk egyáltalán nem tűnt gyengének.
— Amíg rendben mentek a dolgok, nem is szerepeltünk rosszul, a Szolnok vagy a Vác elleni győzelem után felállva tapsolt közönségünk. Ahogy elmaradoztak a fizetések, egyre hátrébb szorultunk a táblázaton, pedig meggyőződésem, keretünk erősebb volt, mint a tavalyi kilencedik hely idején.

A szakosztály vezetői közül hiába próbáltunk bárkit is szóra bírni, rendre csak üzenetrögzítő válaszolt hívásunkra. A csapat vezetőedzője, Földesi Károly azonban megerősítette információnkat.
— Valóban több hónapi fizetéssel tartozik a klub a játékosoknak, a vezetők azon dolgoznak, hogy mihamarabb rendezni tudják az elmaradásokat. Azt hiszem érthető, ha nem akarom részletezni a történteket.
Szombaton egyébként felkészülési meccsen lép pályára a Jászberényi SE Diósgyőrben. Már csak az a kérdés, kik alkotják csapatát.

Az eredeti tervek szerint már nyártól gazdasági társaság formájában "üzemelt" volna a berényi labdarúgó szakosztály, ám egészen mostanáig nem sikerült végrehajtani a váltást. Hétfőn azonban végre pont került az átalakulásra, egy köztiszteletben álló vállalkozó, Molnár Ferenc kezébe került a marsallbot, s visszatért a szakosztályhoz az a Tóth János is, akinek munkássága idején harcolta ki először a bentmaradást az NB II-ben a JSE. Szerepvállalásuk lehet talán a biztosíték a játékosok számára, hogy hamarosan rendeződnek a csapat dolgai. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!