Hallgassa élőben!

102,4 MHz Amadeus Rádió – Változatossággal újratöltve

Az elmúlt 5 évben teljesen átrendeződött a szolnoki rádiós piac. A 90–es évek elején a kereskedelmi rádiók indulásának „hőskorában”, a Magyar Rádió Szolnoki stúdiója mellett jelentek meg az első fecskék.

A kezdet kezdetén még egy frekvencián osztozott az első helyi kereskedelmi rádió a RÁDIÓ 2000 a nem sokkal később alakult Aktív Rádióval. Az eltelt huszonegynéhány év alatt aztán nevek és tulajdonosok változtak, stílusok jöttek és mentek. Nemrégiben szűnt meg egyéves korára egy életképtelennek bizonyult fiatalos kezdeményezés. Mára két – szakmailag is országosan jegyzett – rádió maradt talpon a szolnoki rádióhallgatók nagy szerencséjére. Ellentétben ugyanis más városok egyenrádióival, városunkban pillanatnyi hangulatuk vagy éppen zenei ízlésük szerint válogathatnak kedvükre a rádiózás szerelmesei. Van tehát választék, hisz teljesen más ízlésvilágot és korosztályt szolgálnak ki mindketten.
Munkatársunk Kövecses Ferencet, az Amadeus Rádió kreatív igazgatóját, egyben egyik tulajdonosát kérdezte jelenről és jövőről, a kiélezett versenyhelyzetre adható válaszokról.


– Lassan ötévesek lesznek. A szolnokiak többsége számára emlékezetes az Amadeus Rádió megjelenése, hisz ritka profizmussal összeállított kampánnyal indították útnak rádiójukat. Azóta úgy tűnik, hogy nagyon sokan megkedvelték Önöket, hisz bárhová megyünk, benzinkutakon, butikokban, éttermekben, sőt, még az orvosi rendelők váróiban is Önöket lehet hallani. Hogy érték el ezt a nagy népszerűséget?
K. F.: – Röviden válaszolva: hosszú és nehéz úton. Hosszabban: aki vállalkozásba kezd, az mind tudja, hogy amibe fogott, azt csak tervszerű, kitartó munkával és bizony verítékkel lehet sikerre vinni. A siker pedig nem jön azonnal, azért meg kell dolgozni. A munka gyümölcse – mint a mi esetünkben is – előbb-utóbb beérik. Csapatom minden egyes tagjával büszkék vagyunk arra, amit a kívülállók is láthatnak, hallhatnak. Ha pedig a csapatot szóba hoztam, fontos róluk is beszélni. Az Amadeust szakmai és emberi értelemben is egy rádiós „válogatott” képezi. Elmondható, hogy összeállt a csapat. Az eredmény tehát a csapatmunkának köszönhető.

Az Amadeus Rádió három népszerű műsorvezetője novembertől zenei változatossággal újratöltött műsorral várja a hallgatókat


– Rendszeres hallgatóik valószínűleg ismerik őket. Mondana róluk néhány szót azok számára, akik még nem ismerik a rádiót, vagy valamilyen oknál fogva nem hallgatják?
K. F.: – A legnagyobb örömmel. Sőt, külön örülnék annak, hogyha sok olyan ember olvasná a cikkét, akik még nem hallgattak bennünket, hisz ha csak egyszer belehallgatnak a műsorba, függőkké válnak. Onnan többet nem kapcsolnak el. Komolyra fordítva a szót: gyakran járok cégvezetőkhöz, vállalkozókhoz tárgyalni. Úgy szoktam számukra bemutatni a rádiót, hogy az Amadeus egy olyan szolnoki csapat, mint Győrben az ETO női kézilabdacsapata. Spanyol válogatott a beállós, norvég a kapus, stb. Természetesen elnézést kérek a sportrajongóktól, hisz nem így áll fel a győri csapat, ez csak egy szemléltetés. Azt érzékeltetem ezáltal, hogy minden poszton a legjobbak vannak. A reggeli műsorvezetőnk Kis Kata, – akit imádnak a hallgatóink – Szegeden, amikor „leigazoltuk” 50% körüli hallgatottságot produkált. A napközbeni műsorvezetőnkért, Joó Csabáért két másik rádió is versengett, Nyíregyháza és Debrecen vezető frekvenciái. Minket választott. Ő tudta, hogy miért…. Úgy hírlik, nem bánta meg. A 16 órától este 8–ig „dolgozó” Nyerges Izabella országos vezető rádió kiemelt műsorvezetője volt. Most bennünket erősít. Hírszerkesztőink: Czakó Judit és Németh Ádám neve, illetve munkája garancia a gyors és hiteles tájékoztatásra. Reklámgyártónk szakmai tudásának köszönhető, hogy számos dunántúli és környékbeli rádió tőlünk rendeli meg a reklámspotok legyártását. Aztán a háttéremberek. Erről elég annyit mondanom, hogy a zenei szerkesztőnk és a programtanácsadónk az elmúlt 20 évben olyan országos rádiókat vittek sikerre, mint a Sláger Rádió, a Juventus Rádió, vagy éppen a Rádió 1 országos hálózata.


– Természetesen nem szeretnék üzleti titkokat feszegetni, de biztos vannak konkrét adataik, összehasonlításaik, hogy miben mutatkozik meg a korábban vázolt fejlődés. Ismertetné a fontosabb adatokat olvasóinkkal?
K. F.: – A kérdést két részre kell osztani. Van egy üzleti, tehát pénzügyi része és van egy szakmai, amit a hallgatottságban mérünk. Az üzleti már régóta stabil. Tulajdonostársamnak azt ígértem, amikor megalakultunk, hogy egy éven belül „nullszaldóssá” teszem a rádiót. Nos, ez megvalósult, kipipáltuk. Innentől a többi valóban üzleti titok. Vannak jelek és tapasztalások, amiből joggal feltételezhetem, hogy piacvezetők vagyunk már jó ideje. Ezért nem kell idegeskednünk és a konkurenciával foglalkoznunk. Szépen, nyugodtan végezzük dolgunkat, és csak a hallgatók magas színvonalú kiszolgálásával törődünk. A másik dologra, a rádió hallgatottságára, népszerűségére térve: töretlenül fejlődünk és a fél évenként megkapott mutatók egyre magasabbak. A Szolnokon fogható összes rádió közül, 2014 közepén a felnőtt rádióhallgatók 25%-a, 2015 elején már 29%-a, 2015 szeptemberére már 32%-a választotta az Amadeus Rádiót. Ezzel már második éve a leghallgatottabb a felnőttek között.
Persze sokan kérdezik tőlem, hogy hogyan lehetséges, hogy mások is ugyanezt állítják magukról. A TNS–Hoffmann végzi a helyi rádiók mérését. A hallgatottság mutatója a SHARE, amit folyamatosan mérnek az ezzel megbízott kutatócégek. Ez egy objektív mutató. Az összes rádióhallgató adja a 100%–ot. Más rádiók szívesen emelik ki a kutatásokból a REACH-adatokat, ami az elérések számát vagy százalékos arányát mutatja. Nos, ez az adat, ha a rádiók eléréseit összeadjuk, kijöhet akár 168%–ra is. Természetes, hiszen kereszthallgatások is vannak, de ami a leglényegesebb, hogy minden az adóra rákattintó ember beleszámít, akkor is, ha egy nap ugyanaz az ember 16–szor kapcsol oda, majd – mivel nem tetszik neki a műsor, vagy az éppen hallható zene – elkapcsol. Ugye nem kell különösebben magyaráznom, hogy a napi 16 alkalommal odakapcsoló ember, az nem egyenlő 16 rádióhallgatóval. De hát nem magyarázhatjuk el mindenkinek, hogy mi a SHARE és a REACH közötti különbség. Éppen ezért hívta fel a TNS–Hoffmann vezetője a közelmúltban azoknak a rádióknak a figyelmét, akik a REACH–csel operálnak, hogy vigyázzanak, mert az jogilag is és etikailag is aggályos.
De ezt a témát le is szeretném zárni, hisz én tényleg azt vallom, hogy csak saját munkánkkal kell foglalkozni és a rádióhallgatóknak könnyed kikapcsolódást nyújtani.


Sokan szerették annak idején az Amadeushoz hasonlítható Sláger Rádiót, de úgy mondják, a megszűnése előtt már kezdett népszerűségéből veszíteni. Kezdték megunni a hallgatók a sokszor játszott számokat. Nem fél, hogy Önöknél is ez várható?
K. F.: – Gondolunk erre is, de egy igazi nagy sláger, az megunhatatlan. Az amerikaiak már az 1910–es évek óta kereskedelmi rádióznak és rengeteg felmérést, kutatást végeztek. Az egyik legérdekesebb az volt, amikor a lemezkiadók emberei bisztrókban mérték, hogy egy–egy pénzbedobós wurlitzerbe behelyezett lemez hányszor kerül lejátszásra. A lemezeladási statisztikák mellett ezen alapult a mai slágerlista őse. Meglepetésre azt tapasztalták, hogy a pincérnők, akik reggeltől – estig 1000–szer voltak kénytelenek meghallgatni a vendégek által választott számokat, zárás után, saját pénzüket bedobálva ugyanazokat hallgatták… Mert nem unták meg. DE ettől függetlenül, valóban kell a változatosság. Ennek megfelelően úgy 4 havonta, félévente „újratöltjük változatossággal” a rádiót. A legelkoptatottabb zenéket hátrébb soroljuk, és helyettük úgy 100 nagy slágert berakunk a legjátszottabb kategóriába. Ez folyamatosan újabb lendületet ad a rádiónak, és a hallgatók is hálásak érte. Ráadásul kikérjük hallgatónk véleményét is. Éppen most, ezen a hét végén is lehet osztályozni, beszavazni zenéket, előadókat. Október 23-ától 25-éig Top 500 hétvégét tartunk és várjuk a véleményeket, ötleteket e-mailben, SMS-ben, telefonon. Mit vegyünk ki, mi az, amit elfelejtettünk, de ott a helye az Amadeusban. Novemberben már hallhatják a hallgatók, hogy milyen zenéket szerkesztettek, állítottak össze. Aztán egész hónapban várjuk az „Óra Slágere” kampányunkra a hozzászólásokat. Így töltjük mi újra változatossággal a 102,4 Amadeus Rádiót.

találat
Holender Filip góllal járult hozzá a Partizan újabb sikeréhez
most már biztos / 1 órája
Az Olimpiakosz megvédte címét a görög labdarúgó-bajnokságban
Miután a 29. forduló vasárnapi játéknapján 3-1-re legyőzte Bölöni László vezetőedző csapatát, a Panathinaikoszt.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ILLÉS MIHÁLY 2021. március 24-én, 54 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Drága halottunk búcsúztatója 2021. április 13-án, 11.00 órakor a tiszasülyi temetőben lesz. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KÁLMÁN ANTALNÉ (született: Rimaszombati Róza) 2021. április 1-én életének 101. évében örökre megpihent. 2021. április 14-én 11.00 órakor veszünk tőle végső búcsút a karcagi Borjú dűlő temető ravatalozójában. Emléke örökre szívünkben él. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatom, hogy édesanyám BALÁZS LÁSZLÓNÉ (született: Héja Erzsébet) 2021. március 26-án életének 87. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 14-én 13.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus temetőben. A gyászoló család Táviratcím: 5008 Szolnok, Nagymező mellékköz 3.
EMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk HORVÁTH JÁNOS halálának 5. évfordulóján. "Milyen szomorú, mindig egyedül lenni, valakit mindenütt hiába keresni, valakit várni, ki nem jön soha többé, valakit szeretni titkon örökké." Szerető feleséged és családja
Fájó szívvel tudatjuk, hogy DR. SZOLGA FERENC (fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantológus) 2021. március 27-én elhunyt. Temetése szűk családi körben történik. A gyászoló család
Köszönetnyilvánítás Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik PUSZTAI SÁNDORNÉ (született: Kozma Edit) temetésén részt vettek, gyászunkban, mély fájdalmunkban őszinte részvéttel osztoztak. Köszönet a vigasztaló szavakért és a szeretet virágaiért. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS BOROS PÁLNÉ (született: Szabó Irén) halálának 6. évfordulójára. Emléke szívünkben örökké él. Fájó szívvel emlékezik a családod Elízium Kft.
MEGEMLÉKEZÉS GYURSÁNSZKI GYÖRGY halálának 20. évfordulójára. "Oly szomorú mindig egyedül lenni, valakit mindig hiába keresni, valakit várni ki nem jön el többé, valakit szeretni szívből örökké." Örökké szerető feleséged
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, tatánk, déditatánk ONDOK ISTVÁN ANDRÁS (a Szolnoki Papírgyár volt dolgozója) életének 77. évében, 2021. március 6-án örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása a járványügyi helyzetre tekintettel 2021. március 25-én szűk körben megtörtént. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen halottunkat utolsó útjára elkísérték és mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik FEKETE FERENCNÉ temetésén részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek. A gyászoló család
"Láttam továbbá a nap alatt: nem a gyorsak győznek a futásban és nem a hősök a harcban, így a kenyeret sem a bölcsek szerzik meg, s a gazdagságot sem az okosak, és nem is a hozzáértőké a kegy. Sokkal inkább az idő és a sors éri utol őket mind." (Préd. 9.12) Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, aki szerette, tisztelte és ismerte, hogy SZÉCSI IMRE életének 54. évében 2021. március 28-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetésére szűk családi körben kerül sor. Kérjük, hogy részvétüket otthoni emlékezéssel, gyertyagyújtással fejezzék ki. A gyászoló család
“Lelked reméljük békére talált, s Te már fentről vigyázol Ránk! Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk, Rád örökké emlékezünk!” SZENTMIKLÓSI LAJOS ISTVÁN (1961-2020) halálod 1. évfordulóján fájó szívvel emlékeznek rád gyermekeid, családod és szeretteid
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy VÁCI VIKTÓRIA türelemmel viselt hosszú betegség után életének 37. évében, 2021. március 10-én örökre itt hagyott bennünket. Szeretett halottunkat a 2021. április 9-én a 11.30 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában tartandó végső búcsúztatótóját követően kísérjük utolsó útjára. A gyászoló család
EMLÉKEZÉS NÁN JÁNOSNÉ (született: Farkas Erzsébet) hálálának 1. évforduján. "Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk. Rád örökkön örökké emlékezünk." Szerető férjed, lányod és vejed, unokáid, dédunokáid és családjaik Szolnok
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Feleségem, Édesanyám, Nagymamánk STAUB ISTVÁNNÉ (született: Sándor Eszter) életének 87. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 8-án 13.00 órakor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában lesz. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy ZSARNAI BÉLA a Szolnok Megyei Sütőipari Vállalat nyugalmazott igazgatója életének 92. esztendejében elhunyt. Búcsúztatása szűk családi körben történik. Gyászolják felesége, gyermekei, unokái, dédunokái. Táviratcím: Zsarnai Marianna 5000 Szolnok, Mikszáth köz 2.
„Elhull a virág, eliramlik az élet...” Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ÖZV. PAKSI ISTVÁNNÉ (született: Tóth Margit Erzsébet) a NEFAG Zrt. nyugdíjasa, életének 81. évében, türelemmel viselt, hosszú betegség után 2021. március 27-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 15-én, csütörtökön 13.00 órakor lesz a szolnoki római katolikus temető nagy ravatalozójában. A gyászoló család
Megrendülten tudatjuk, hogy VARGA BÉLÁNÉ (született Stul Leontin) mindenki drága Lenci nénije 2021. március 22-én, 99 éves korában örökre megpihent. Hamvait a szolnoki Belvárosi Nagytemplomban 2021. április 9-én 13.00 órakor helyezzük örök nyugalomra. Gyászolja a család és mindazok, akik szerették
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy imádott édesapánk, nagyapánk, társunk; szeretett testvérünk, bátyónk GULYÁS LÁSZLÓ "Teofil" életének 66. évében, 2021. március 29-én tragikus hirtelenséggel visszaadta lelkét Teremtőjének. Drága halottunk végső nyugalomba helyezésére a szolnoki ravatalozóban, koporsós búcsúztatás formájában, 2021. április 7-én 14.30 órakor kerül sor. Lelkét Isten kegyelmébe ajánljuk.
El nem múló fájdalommal tudatjuk, hogy GAZSÓ MIHÁLY építész méltósággal viselt, hosszú betegség után 2021. március 27-én, életének 84. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. április 14-én 11.30 órakor lesz Szolnokon a Kegyelet Sírkő Kft. búcsúztató termében. Kérjük tisztelőit, ismerőseit, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le. Nyughelyére csak a gyászoló család kívánja kísérni. A gyászoló család
gyász / 2 órája
Elhunyt a Tévémaci megalkotója
megdöbbentő / 4 órája
Hajók által elgázolt bálnák tetemét sodorta partra a víz a San Franciscó-i öbölben
várkonyi tér / 4 órája
Egyedi kompozíció ékesíti rövidesen a szolnoki körforgalmat
Rimóczi Ágnes
nagy a felháborodás / 4 órája
Apuka bátor volt – kisgyerek vezette a munkagépet a forgalmas úton
Galériával / Labdarúgás NB III. / 4 órája
Győzött a Jászberény, döntetlent játszott a Tiszafüred
Szoljon.hu
mindenórás / 5 órája
Hódi Pamela pocakja már ilyen hatalmas