ABÁDSZALÓK

2017.08.14. 16:24

Sokat köszönhet az „István, a király”-nak – Keresztes Ildikóval beszélgettünk

A közelmúltban Abádszalókon járt, és bár a koncert technikai okok miatt elmaradt, volt szerencsénk beszélgetni Keresztes Ildikóval. Sokan szeretik, kedvelik és csodálják kitartása, és persze csak rá jellemző hangja miatt. Zsúfolt hónapokon van túl, de már látja a fényt az alagút végén, persze tervezi a jövőt is.

Keresztes Ildikó naptára zsúfolásig tele van programmal, csak keveset tud pihenni

Forrás: Beküldött fotó

Az „István, a király” zanzásított változatát adta volna elő a művésznő Tóth Gabival és a Feke Pállal.

– Többször jártunk már a Tisza-tó környékén, most is örömmel jöttünk – fogalmazott.

– A rockoperát nem először énekeltük volna Abádszalókon, így nagy felkészülést nem igényelt, de nagyon sajnáljuk, hogy elmaradt a program. Először Erdélyben találkoztam ezzel a rockoperával, ami akkor, ott, egy nagyon tiltott dolog volt, ezért óriási kincsnek számított.

– Majd valamikor a '90-es évek elején Sitkén énekeltem először az egyik Koppány-feleséget, azóta pedig számos más alkalommal – mondta.

Keresztes Ildikó úgy gondolja, az „István, a király”-nak köszönhet nagyon sok lehetőséget, színészként és énekesként egyaránt.

– Ez a legjobb magyar rockopera, amit valaha megírtak, nehéz ehhez felnőni a következőkkel – jelentette ki.

– Nagyon tele van a nyaram, rettentően sok a fellépés. Ezt természetesen nem panaszként mondom. Kicsit fáradt vagyok, de már tervezem a nyaralást, kicsit kikapcsolok majd – mesélte.

Mint megtudtuk, február közepéig nincs kiengedés, tele a naptár. Egyetlen hét szabad csak ebben az időszakban, az pedig villámnyaralással telik majd.

Keresztes Ildikó naptára zsúfolásig tele van programmal, csak keveset tud pihenni
Forrás: Beküldött fotó

– Munka bőven akad, új premierem lesz a Turay Ida Színházban, az „Irma, te édes”. Ezt már elárulhatom, kettőt még nem. Az egyik, egy nagy televíziós, a másik pedig egy nagy színházi produkció.

Mint megtudtuk, a művésznőnek a tengerpart a gyengéje.

– Igazán akkor tudok relaxálni, ha otthon vagyok, megnézek néhány jó filmet, ha az időt a barátokkal, családdal töltöm, vagy ha elmegyek külföldre – mondta.

Ilyenkor igyekszik teljesen más kultúrkörbe menni. Ahhoz, hogy valóban ki tudjon kapcsolni, új helyekre, élményekre van szüksége. Nagyon szereti a tenger nyújtotta, semmi máshoz nem hasonlítható varázst.

– Imádom a nagy vizet, nekem az az éltető erő. Sok helyen jártam már a világban, van, ahol visszatérően, de inkább új helyeket részesítek előnyben. A visszatérő helyem Spanyolország, a nagy álom pedig Bali és a Fülöp-szigetek. Olyan országot választok általában, ahol van mit nézni, hiszen a tengerpart mellett a kultúra is vonz, mivel nagyon szeretem a különböző kultúrákat – tette hozzá.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!