SPORTUDVART AVATTAK

2017.09.19. 17:25

Sportudvart kapott a suli, a gyerekek már birtokba is vették – Galéria

„Minden iskola pedagógusa maximálisan figyel arra, hogy jól tanuljanak a gyerekek, itt mégis egy dologgal többet kapnak, hiszen itt a hitéletüket is erősíthetik” – nyitotta gondolatait a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium hétfői sportudvarátadó ünnepségén Szalay Ferenc polgármester.

Az intézmény új sportlétesítménye több szervezet összefogásával jöhetett létre.

Szalay Ferenc szavaiban az oktatási intézmény jelentőségét méltatta:

– Korábban a városban nem volt egyházi iskola, de ma már Szolnok is rendelkezik ilyen intézménnyel – mondta el, majd hozzátette, napjainkban megkérdőjelezhetetlen a keresztény nevelés fontossága.

A városvezető mondandójában arra is kitért,

a társasági adó felajánlása kulcsszerepet játszott a sportudvar létrejöttében.

– A társasági adót felajánló cégek nemcsak a pénzüket adják, hanem veszik a fáradtságot, hogy egy város közösségét erősítsék – hangsúlyozta, s elárulta azt is, az elmúlt hat évben óriási mértékű társaságiadó-fejlesztéseket tudhatott magáénak a megyeszékhely.

A vadonatúj sportudvar több szervezet összefogásával jött létre.

Rózsa Józseftől, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az ingatlan tulajdonosa a szolnoki önkormányzat, a fenntartó az egyház, a beruházó a Szolnoki Sportcentrum.

Máthé György esperes-plébános az eseményen Boldog Sándor István, a legutóbb boldoggá avatott egyházi személy ifjúságért tett munkáját méltatta, majd hozzáfűzte:

fiataljainkat tudatosan a sport felé kell irányítani, melynek kitűnő eszköze az iskola korszerű létesítménye.

A méltató szavak után kisdiákok sportműsora zárta az átadóünnepség hivatalos programját.

H. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!