Közélet

2009.01.06. 11:31

Tiszazugi rövid hírek

Hírek a Tiszazudból.

NG

Az ünnepre felgyúltak az új kandeláberek

Tiszainokán folyamatosan szépül a falu képe. A település vezetésének erőfeszítései jól mérhetőek a 2008-ban megnyert pályázatok alapján is. A révfelújítással kezdődött, majd a Széchenyi utca felújításával és a játszótér elkészítésével folytatódott munkát a szoborpark díszkivilágítása koronázta meg. A kandelábereket hét héttel a december 31-i határidő előtt elhelyezték és a falukarácsonyra már fel is gyúltak a lámpák fényei. Az ünnepségre érkezőket karácsonyi ajándékként fogadta megújult szoborpark világítása.

Társulásban oldják meg a szociális alapellátást

A képviselőtestület új társulást hoz létre Cibakházával és Nagyrévvel. 2009. január 1-jétől a három falu szociális alapellátásait az önállóság csorbítása nélkül intézményfenntartó társulásban fogja működtetni, amely forma lehetővé teszi a kiegészítő állami támogatások igénybevételi lehetőségét.

Megszépült Kossuth ház homlokzata

Elkészült a cibakházi Kossuth-ház homlokzatfelújítása. A beruházás négy millió forintba került. Az épület arról híres, hogy 1849-ben itt szállt meg Kossuth Lajos. A munkálatok során igyekeztek szem előtt tartani, hogy az eredetihez hasonló módon állítsák helyre az épület homlokzatát.

Két cibaki vállakozásnál is csökkentik a létszámot

Cibakházára is begyűrűzött a gazdasági válság. Mint azt Hegyes Zoltántól, a település polgármesterétől megtudtuk két nagyobb helyi vállalkozás is bejelentette létszámcsökkentési szándékát. Az egyik helyen huszonnégy, míg a másikon harmickét embert küldenek el a hazai és a nemzetközi piac beszűkülése és a megcsappant megrendelések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!