VÉLEMÉNY

2017.08.07. 13:50

Programözön: dúskálunk a megyei rendezvényekben

Augusztusi forróság ide, heves felhőszakadások oda, nem mondhatni, hogy nem zajlik az élet. Fesztivál ér falunapot a megyében. A hétvégén is számos települési rendezvény csábította mindazokat, akik nem a strandolás hűsítő élményére vágytak.

Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia találkozó Szolnokon

Mozgalmas időszak ez az előadóművészeknek, kézműveseknek, vásári árusoknak, csak győzzék energiával.

Nem egy kisebb település programszervezőitől hallottam már, hogy igencsak időben el kell kezdeniük a szervezkedést, hogy sikerüljön „megkaparintani” a kiválasztott előadót, zenekart, hiszen akinek fut a szekere, ilyentájt tobzódik a meghívásokban.

Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia találkozó Szolnokon

Örülhetnek az amatőr művészek is: dalosok, néptáncosok, zenészek számára adódik bemutatkozási lehetőség, különösen faluhelyen, a kisebb költségvetésű településeken szívesen látott vendégek.

Hiszen ott sokat nyom a latban, hogy például egy szomszéd községbeli népzenei együttes, tánccsoport vagy kézműves bemutatót tartó népművész felkérésével nem kell könyékig vájkálni a kasszában, a jókora gázsihoz.

És jól is jár mindkét fél: a szervező azért, mert adott az olcsó műsor, az amatőr előadó azért, mert neki már önmagában siker egy ilyen felkérés. Sokszor sikeres a nem hivatásos fellépő és a közönség egymásra találása: maguk közül valónak érzik.

Nem egyszer hallottuk már, hogy pont az amatőr dalnok késztette éneklésre, perdítette táncra az egyébként „punnyadó” közönséget, és még az óráját sem kellett néznie, hogy mikor jár le a kifizetett idő. És tart még az augusztus, lesznek még falunapok, találkozók, fesztiválok, ahol remélhetőleg egymásra talál majd amatőr vagy hivatásos előadó és a közönség.

Kovács Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!