Jászkunság

2017.10.03. 10:27

Nyolc új magyar busszal utazhatunk a megyében

Tovább fiatalodik a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. járműflottája. A társaság járműparkja összesen 30 darab új, Credo Econell típusú, alacsony belépésű, helyközi kivitelű autóbusszal gyarapodott a közelmúltban.

Forgó János buszvezető járművébe már beszerelték a pénztárgépet. Az új Credóval a Jászságban teljesít szolgálatot

Fotó: Mészáros János

A Volán­buszpark Kft. tulajdonában álló járműveket bérleti konstrukcióban üzemelteti a társaság.

A járművek közül 22 autóbusz Heves és Nógrád megye területére kerül, míg nyolc jármű Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, ezek forgalomba állítása (pénztárgép-beszerelés) jelenleg zajlik.

Pásztor József, a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. koordinációs és szolnoki területi­ igazgatója érdeklődésünkre elmondta, az új Kravtex Credo Econell 12-es autóbuszok megfelelnek a kor igényeinek mind esztétikai, mind műszaki értelemben, Euro 6-os besorolásúak.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében üzembe helyezendő járművek mindegyike helyközi viszonylatokban áll forgalomba.

A Győrben és Mosonmagyar­óváron gyártott Credo buszok 75-80 százalékos vételárarányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között. A nagyobb építőegységek közül egyedül a ­motor (Euro 6-os FPT erőforrás) olasz gyártmány.

Forgó János buszvezető járművébe már beszerelték a pénztárgépet. Az új Credóval a Jászságban teljesít szolgálatot
Fotós: Mészáros János

A teljes önhordó vázszerkezet a beépülő fém alkatrészekkel, a Rába futóművek, egyes ZF ­sebességváltók, sőt, az üvegek, a függönyök, a műanyag burkolati elemek és egy sor más alkatrész is magyar termék.

A szolnoki székhelyű KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. szolgáltatási területe Jász-Nagykun-Szolnok megye, Heves megye és Nógrád megye.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!