Szolnok

2017.07.06. 16:59

Újoncokat köszöntöttek

– Miénk a feladat és nagy a felelősség… – így fogalmazott a tűzoltó szakképzésben végzettek ünnepélyes kibocsátóján a hallgatói válaszbeszédet tartó tűzoltó őrmester a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban.

Czakó Nóra

A most esküt tett hetvenöt tiszthelyettessel együtt már nagyjából ezerkétszáz kiképzett tűzoltó került be az elmúlt öt évben a katasztrófavédelem rendszerébe.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság állományába is több újonc érkezett, és többen vannak olyanok is, akik már itt szolgáltak, csak most új minőségben teszik ezt. Őket a minap köszöntötték Szolnokon – mondta el honlapunknak S. Tóth Anikó, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Buzás Tibor ezredes, megyei igazgatóhelyettes köszöntötte és fogadta be, egy jelképes kézfogással, a friss tűzoltókat az állományba. Az ezredes hangsúlyozta: elsősorban önmagukkal szemben legyenek igényesek a fiatalok. Hallgassanak parancsnokaikra, és azt a lelkesedést, kíváncsiságot, szakmai ambíciót, amit az iskolapadból magukkal hoztak, táplálják továbbra is, hogy a hétköznapok is folyamatos tanulással, fejlődéssel teljenek.

A Szolnokon megtartott ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötték Molnár Tamás századost, a megyei igazgatóság műveletirányítóját, Kudlacsek Zoltán Dávid hadnagyot, a mezőtúri, Molnár Máté hadnagyot pedig a szolnoki kirendeltség hatósági osztályáról. Szintén köszöntötték Pintér Attila Richárd és Bencsik Tamás őrmestereket, akik a kunszentmártoni állományba kerültek, valamint Zónai Zsolt, Orvos-Nagy János és Soós Bence őrmestereket, akik karcagi tűzoltóiként szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!