Sport

2017.06.28. 18:30

Világkupával tértek haza a kevi versenyzők

Budapesten rendezték meg a WAKO világszövetség 23. Kick-box Világkupáját, melyen 38 ország 250 egyesülete, és mintegy háromezer versenyzője képviseltette magát.

Sz. Zs.

A világkupán formagyakorlatban, valamint point-fighting, light-contact, kicklight, low-kick és K1 szabályrendszerű küzdelmekben mérhették össze tudásukat a versenyzők. A TVSE kick&thaibox szakosztályát Hajós Sándor és Bíró László edzők felkészítésével Lajter Dorina, Földesi Szabolcs és Ádám Sándor képviselte.

A versenyen Ádám Sándor második helyen zárta a küzdelmeit, míg Lajter Dorina és Földesi Szabolcs a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A versenyzők felkészültségét bizonyítja az is, hogy küzdelmeik során egyszer sem találkoztak magyar versenyzővel, minden mérkőzéseiken külföldi ellenfél ellen diadalmaskodtak.

A világkupa a novemberi világbajnokság előversenye volt, melyet Brazília visszalépését követően Magyarország fog megrendezni. Addig még két válogatóversenyt rendeznek, melyen, ha jól szerepelnek a keviek, akár a magyar válogatott színeiben is képviselhetik hazánkat a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!