Kék hírek

2007.10.17. 18:33

Jó üzlet az illegális kutyakereskedelem

Virágzik az illegális kutyakereskedelem - állítja a Négy Mancs Alapítvány. A szervezet szerint főként Ausztriába, Németországba, Olaszországba exportálják a kutyákat Kelet-Európából.

SZOLJON

A kereskedők interneten, magazinokon és hirdetési újságokon keresztül kínálják megvételre a kutyákat, vagy országutak mellett, bevásárlóközpontok parkolójában árulják őket. Ilyen árusítópontok Magyarországon is vannak például Győrújbaráton, Budatétényben, Szigethalmon, Kecskeméten - sorolta Hegedűs Nikolett, a Négy Mancs sajtóreferense.

Hozzátette: megfigyeléseik szerint Győrújbaráton hetente 5-10 kutyát adnak el, de máshol előfordul, hogy 20-25 kölyök is gazdára lel. Legkeresettebbek az ölebek, mint a bolognese, továbbá a retriever, a rottweiler, a boxer. Az áruba bocsátott ebeknél a három hónapos kor már idősnek számít.

Hegedűs Nikolett hangsúlyozta, hogy a "kutyapiaci" ebek nem tenyésztőktől, hanem hivatalosan be nem jelentett szaporítóktól származnak, sokszor mikrochip, kötelező oltások és törzskönyv nélkül. A becsapott kutyavásárlók gyakran csak azt veszik észre, hogy az eb megbetegszik, ami nem csoda, hiszen többségük alultáplált és kimerült a szállítástól. A Négy Mancs a kölyökkutya kereskedelem ellen fellépő kampányba kezdett nemcsak Magyarországon, hanem Németországban, Nagy-Britanniában, Svájcban és Hollandiában is. A szervezet az illegális kereskedelemre való figyelemfelhívás mellett hasznos tanácsokat kínál a kutyavásárláshoz a leendő gazdiknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!