Kék hírek

2007.11.13. 14:15

Google - az ismeretlen fegyver?

Köztudott, hogy a Google keresőjével sok mindent meg lehet találni. Azt azonban valószínűleg kevesebben tudják, hogy speciális kapcsolókkal az internet rejtett helyeit is át lehet kutatni.

forrás: Techline

A Google Pirate használatakor azonban még ezeknek a keresésmódosító kapcsolóknak az ismeretére sincsen szükség.
A Google Pirate a nevéhez méltóan fekete háttérrel és kalóz címerrel jelentkezik be. Ezektől a külső jelektől eltekintve akár a Google hivatalos oldalán is érezhetjük magunkat: egy keresőmező, egy Search gomb és már indulhat is a kutatás. Pontosabban még egy fontos adatot kell megadni, mielőtt elindítjuk a keresést, azt hogy milyen jellegű találatokra vagyunk kíváncsiak. A kereső kifejezést tartalmazó mező alatt kell bejelölni, hogy Torrens, Music, Video, Albums, Software, eBooks, Ringtones, Comics, Roms, NZB vagy Web tartalomra vagyunk kíváncsiak. Ha ezt az utóbbit jelöljük meg, akkor pontosan ugyanazokat a találatokat fogjuk kapni, mint a „valódi” Google oldalán. A többi keresésnél azonban olyan speciális kapcsolókat használ a rendszer, amelyekkel nemcsak az internet webes részeit érhetjük el, hanem a jelszóval nem védett szerverek könyvtáraiban tárolt fájlok között is kereshetünk. A Google Pirate használatával nem teszünk semmi illegálisat, csak egyszerűbben alkalmazzuk a Google Custom Search lehetőségeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!