Kék hírek

2007.11.23. 21:33

Vasvillával szúrták le a kutyákat

Kétszázötven kutyát tartottak embertelen körülmények között egy újlengyeli menhelyen, emiatt szinte minden nap pusztultak el az állatok közül.

SZOLJON

A beteg, legyengült állatok között többek hátán vasvillától szerzett sebek éktelenkedtek. Az állatkínzásról egy ismeretlen értesített több környékbeli állatvédő szervezetet, akik végül elvitték az összes ebet. Kecskemétre a Mentsvár Kutyamenhelyre 43 kutya került. Ezeket egyelőre két hétig karanténban tartják, majd az ivartalanítás és a kötelező védőoltás után új gazdit keresnek nekik.

Az újlengyeli telepen mindent kutyapiszok borított, az állatok alig találtak száraz helyet maguknak, csontsoványak, betegek voltak. Többük hátát vasvillától származó sebek borították. Az aktivisták amit tudtak lefotóztak.

Amit nem tudtak eltüntetni azt tudtuk csak lefotózni, de az is eléggé árulkodik arról, hogy hogyan tartották ott a kutyákat, vannak olyan fotók, ahol látszik, hogy milyen sérüléseket szenvedtek a kutyák, volt, amelyiket vasvillával szúrták le, még az is árulkodó amiről készült fotó, amiről pedig nem, azt képzelni lehet, hogy mi lehetett ott - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Attila a Mentsvár Alapatívány aktivistája.

Az állatvédők az újlengyeli telepet működtető alapítvány elnökét állatkínzás miatt feljelentették a rendörségen. Emellett a helyi jegyzőnél azt is kezdeményezték, hogy az önkormányzat örökre tiltsa el az állattartástól az alapítványt.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!