Kék hírek

2008.02.07. 13:24

Azonnal szörnyethalt a házaspár - képek a vonatbaleset helyszínéről!

Egy kunhegyesi házaspár szörnyethalt délelőtt, amikor a város határában lévő vasúti átjáróban összeütköztek a kis piros motorvonattal. Az ütközés következtében a vonat mintegy 35 méteren tolta maga előtt az autót.

Daróczi Erzsébet

A karcagi rendőrkapitányságra 9.55-kor érkezett egy magánszemélytől a jelzés, miszerint egy Skoda Fabia típusú személygépkocsi összeütköztött a kunhegyesi határban lévő vasúti kereszteződésben a kis piros vonattal. A rendőrök, mentők és a tűzoltók azonnal a helyszínre indultak. Mint dr. Csík Róbert alezredes karcagi rendőrkapitánytól megtudtuk, a kunhegyesei házaspár - mindketten 1957-ben születtek - a vasúti kereszteződésben eddig tisztázatlan okok miatt összeütközött az ott áthaladó vonattal. Az ütközés erejét mutatja, hogy az autót mintegy 30-35 méterre sodorta el a vonat, küözben kitépett a sínek mellett lévő villanypóznát, majd kisiklott. A házaspárt az anyósülés felől kapta el a vonat, s mindeketten azonnal szörnyethaltak. A vonaton utas nem volt, a mozdonyvezető és a jegyvizsgáló könnyebben sérült meg, őket a mentők a karcagi kórházba szállították. A házaspárt a tűzoltók feszítővágóval szedték ki a roncsból.

A baleset körülményeit a rendőrség, a fénysorompó működését pedig a vasútbiztonsági szolgálat szakemberei vizsgálják, így még nem tudjuk, hogy a baleset idején működött-e a fénysorompó. Annyit megtudtunk, hogy az autót a férj vezette, a felesége az anyósülésen ült mellette.
Információnk szerint a házaspár épp Berekfürdőbe tartott volna gyógykezelésre. A kunhegyesiek értetlenül állnak a tragédia előtt. Amíg tartott a helyszínelés többen várakoztak kocsijuk mellett és szörnyülködtek a történteken. Egy fiatalasszony épp Tiszaszentimrére igyekezett.

- Ismertem mindkettőjüket, köztiszteletben álltak a településen, mindenki szerette őket. Egy idősebb férfi a könnyeivel küszködve csak annyit tudott mondani, milyen kegyetlen a sors. Ő a férjnek volt jó ismerőse. Nem akarom elhinni, hogy ez megtörténhetett. Tudom, hogy igaz, hiszen az összetört kocsi az övéké, de akkor sem akarom elhinni.
- Már jópár éve nem volt itt ilyen baleset - mondta Illés Sütő Sándor, a kunhegyesi rendőrörs parancsnoka. Talán két-három évvel ezelőtt egy takarmányt szállító pótkocsis IFA ütközött össze ugyanitt egy vonattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!