Kék hírek

2008.02.08. 13:55

Eloltották a lángokat az egykori téesz épületben

Címkék#balesetek

A karcagi tűzoltóság ügyeletére péntek délelőtt háromnegyed tízkor érkezett a jelzés a Dózsa György útról, az egykori Dimitrov téesz székházból, hogy ég az ottani asztalosüzem.

Daróczi Erzsébet

A helyszínre érve Pintér Sándor főtörzsőrmester, tűzoltásvezető, kiemelt riasztást rendelt el, így a karcagiaknak azonnal indult segíteni a püspökladányi egység is. A húsz tűzoltó öt vízsugárral igyekezett megfékezni a lángok tovaterjedését, hiszen az asztalosüzem épülethez három oldalról vannak még építve üzemcsarnokok, műhelyek. Az épület födémszerkezete részben leszakadt, ez és a hatalmas füst a lánglovagok munkáját nehezítette. A tűzoltók a padlást folyamatosan szellőztették, több helyen megbontották a tetőszerkezetet és figyelték, nehogy továbbterjedjen a tűz.

A műhely végében lévő tűzfalat is folyamatosan hűtötték a karcagiak egy vízsugárral, a püspökladányiak pedig a műhely hátsó füstölő tetőszerkezetét a Kátai Gábor utca felől, egy magánház udvaráról oltotta és bontotta meg a szellőztetés érdekében. A tűzoltók mellett az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínen voltak. A lánglovagok közel négy órán át oltották a tüzet. Mint megtudtuk, az épületben egy férfi tartózkodott, de nem sérült meg. A tűz okát még a vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!