Kék hírek

2008.02.04. 18:05

Eltűnnek a graffitik?

Huszonnégy órás graffitimentesítő szolgálat beindítását tervezi a főváros - erről Lakos Imre, a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának elnöke beszélt az MTI-nek az SZDSZ Budapest-kabinetének hétfői ülése után.

forrás: MTI

Lakos Imre elmondta: a főváros egyik legnagyobb problémája a vizuális környezetszennyezés. A falfirkák jelentette probléma nem kifejezetten az önkormányzatra tartozik - hiszen az érintett épületek zömmel magántulajdonban vannak -, ám ha a városvezetés felelősséget érez ebben a helyzetben, akkor a program "élére kell állnia".

A 24 órás graffitifigyelő és -mentesítő szolgálathoz csatlakozó társasházak egy viszonylag alacsony - 10 ezer forintos nagyságrendű - összeg befizetésével kapcsolódhatnak be a programba. A szolgálat ennek ellenében egész nap figyeli az érintett társasházat, s az esetlegesen összefirkált felületet azonnal megtisztítják. Lakos Imre szerint a program a fővárosnak néhány tízmillió forintjába kerülne.
A politikus hozzátette: a program elindításához a főváros, a kerületek, az ingatlantulajdonosok, a társasházak és a rendőrség együttműködésére van szükség, a főváros ezért a közeljövőben felveszi a kapcsolatot az érintettekkel.

A programot egy mintaprojekttel - jelesül a Nagykörút megtisztításával - kezdenék, majd fokozatosan terjesztenék ki a főváros egyéb területeire - nyilatkozta a városüzemeltetési bizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!