Kék hírek

2008.02.13. 12:27

Gyakorlatoztak a szolnoki tűzoltók

Tűzoltási és mentési gyakorlatot tartott a Szolnoki Tűzoltóság Szolnokon, a Szolnoki Főiskola Mártírok úton lévő, 10 emeletes kollégiumának épületében szerdán délelőtt.

Erdélyi Tibor, a Szolnoki Tűzoltóság sajtószóvivője

A feltételezések szerint a kollégium 5. emeleti konyhájában csaptak fel a lángok. A tűzoltók három gépjárműfecskendővel, egy műszaki mentővel és egy emelőkosaras gépjárművel vonultak ki a helyszínre. A kiérkező egységek tömlőfelhúzással vízsugarakat szereltek a feltételezett tűz eloltásához, majd ezt követően füstelszívó ventillátort üzemeltek be az épületben az imitált füst eltávolításához.

Az emelőkosaras gépjárművel eközben végrehajtották a szintén imitált életmentést az 5. emeletről, ahol az egyik lakószobában ketten bentrekedtek. A gyakorlat a Szolnoki Önkormányzati Tűzoltóság éves kiképzési tervének részét képezte. Ezévben még több helyszínen várható hasonló gyakorlat a szolnoki tűzoltók működési területén.

Szolnokon, a Szolnoki Főiskola Mártírok úton lévő, 10 emeletes

kollégiumának épületében szerdán délelőtt. Erdélyi Tibor, a Szolnoki Tűzoltóság sajtószóvivője -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!