Kék hírek

2008.02.23. 17:09

Házi őrizetben az Il Ferro egyik korábbi tulajdonosa

Házi őrizetbe helyezte a bíróság szombaton az Il Ferro egyik korábbi tulajdonosát, akit csütörtökön fogtak el a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói - mondta el a Független Hírügynökségnek Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

forrás:Hírszerző

Eredetileg előzetes letartóztatást kértek a nyomozók a bíróságtól, de a sikkasztással, csalással és pénzmosással gyanúsított férfit végül csak házi őrizetbe helyezték. 

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, csütörtökön őrizetbe vették a vámnyomozók Laskay Róbertet, az Il Ferro egyik korábbi tulajdonosát csalás, sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt. Az ügyben egy másik lehetséges résztvevő, Varga Tamás ellen elfogatóparancsot adtak ki. A vámosok körülbelül 100 millió forint értékben két nagy értékű fővárosi ingatlant és 8-10 értékes autót is lefoglaltak. Az őrizetbe vett tulajdonos és társai a gyanú szerint 700 millió forintot emeltek ki az Il Ferro "kasszájából".

Az autóreklámozással foglalkozó cégnél egy évvel ezelőtt kezdődtek a gondok: az Il Ferro akkor jelentette be, hogy élve a szerződésben foglalt lehetőségével, három hónapig nem fizet ügyfeleinek. Bár korábban azt állították, hogy később ismét fizetnek a körülbelül 8 ezer ügyfélnek, ez végül nem történt meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tavaly júliusban számviteli fegyelem megsértése miatt indított nyomozást az ügyben. A Fővárosi Főügyészség szerdán rendelt el újabb nyomozást, melyet már a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága végez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!