Kék hírek

2008.02.18. 11:25

Közlekedésbiztonsági akcióban a zsaruk

Ismét európai közlekedésbiztonsági akcióban vesz részt a rendőrség. A nemzetközi fokozott közúti ellenőrzést február 19-e és február 21-e között tartják a zsaruk.

Rendőrség

Az ellenőrzés célja a elsősorban a passzív biztonsági eszközök – biztonsági öv, biztonsági gyermekülés, bukósisak – használatának ellenőrzése.

Magyarországon a biztonsági öv viselésének aránya nagyon alacsony – átlagosan 48% –, és főképpen ezért a balesetben meghalt és súlyosan sérültek száma nemzetközi összehasonlításban igen magas. Korábbi vizsgálatok bebizonyították, hogy 100%-os övhasználat esetén a sérülések foka 30-50%-kal mérséklődne, ezen belül a súlyos sérülések száma felére csökkenthető lenne, a könnyű sérülések  80%-a elkerülhetővé válna.

A közlekedésbiztonsági akció keretén belül kiemelt figyelmet fordítanak a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegők, tilos jelzésen áthaladók felderítésére is. Ellenőrzésre kerül a bel- és külföldi tehergépjárművek és vezetőikre vonatkozó rendelkezések betartása, a járművek műszaki állapota.

A forgalomellenőrzés során kiemelt hangsúlyt kap továbbá az ittas járművezetők felderítésére, és a kerékpáros közlekedés szabályainak ellenőrzése is. Kérjük a járművezetőket, hogy kellő megértéssel és toleranciával vessék alá magukat a rendőri intézkedésnek még abban az esetben is, amennyiben egy-egy akció során több alkalommal kerülnek megállításra.

Mielőtt elindul, kapcsolja be BIZTONSÁGI ÖVÉT!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!