Kék hírek

2008.02.18. 16:32

Kutyatámadásra várva: kuvasz és kaukázusi kóborol a lakótelepen

Az elmúlt hét végén Egerben tragikus kutyatámadás történt, a megvadult ebek halálra marcangoltak egy férfit.

SZOLJON

Ennek fényében talán érdemes odafigyelni arra a figyelmeztetésre, melyet egy szolnoki olvasónk jelzett szerkesztőségünknek.
- A Széchenyi lakótelepen lakók, s az elmúlt hetekben majd mindennap "összefutottam" egy gazdátlanul kószáló kuvasszal a Lovas úton parkoló autók között - osztotta meg velünk élményét a középkorú férfi. - Én szeretem a kutyákat, és nem is félek tőlük, de azért mindig óvatosabbra fogom lépteimet, mikor szemem sarkából meglátom a jó kiállású, termetes négylábút. Vasárnap azonban már bennem is megállt az "ütő", mikor a garázsornál ki akartam szállni az autómból, az egyébként is tiszteletet parancsoló, alapvetően mogorva fehér ebnek ugyanis már társa is akadt. Méghozzá nem egy is csak egy kis "vakarék", hanem még egy nála is méretesebb. Bár nem vagyok igazi szakértő, én egy kaukázusi juhászkutyának néztem a jól táplált állatot, mely mellett szinte eltörpült a kuvasz. Bevallom őszintén, bár jámboran kószált a két kutya, megvártam, míg tisztelt távolságba sétálnak, s csak azt követően mertem kiszállni.
Bár az ijedtségem kívül nem történt semmi baja olvasónknak, ám azon mód felmerült bennünk a kérdés? Mi van, ha nem autóban ülve találkozik a két kutyával? Netán gyerekek szaladgálnak az utcán? Ez ráadásul könnyen elő is fordulhatott volna, hiszen játszótér, iskola, sportpálya is van a környéken. Hogy nem történt újabb tragédia, csupán a vak szerencse műve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!