Kék hírek

2008.02.07. 15:33

Már nem csak a zsaruk mérnek: önkormányzati traffipaxok

Egy kormányrendelet szerint már az önkormányzatok és magáncégek is üzemeltethetnek sebességmérőket.

Németh Gergő

Az viszont még kérdéses, hogy ki kíván élni a kínálkozó lehetőséggel. Ezentúl is a rendőrség szabja majd ki a bírságokat. Az önkormányzatok vagy más közútkezelő által igénybe vehető közreműködő szerv kizárólag a képfelvételt készítő berendezés működtetésében és a felvételek továbbításában működhet közre, amiért meghatározott rendben, a költségekkel arányos térítési díjat kap majd. Egyes szakemberek szerint a településeknek érdemes lenne áldozni egy-egy berendezésre, ám megyénkben sok helyen még csak az idei költségvetés tervezésénél tartanak, így nem tudni, jut-e majd extra kiadásokra.

— A tiszafüredi önkormányzat fontosnak tartja a bűnmegelőzést és a közlekedésbiztonság javítását, ebben jó hasznát venné egy sebességmérő műszernek, kombinálva egy rendszámfelismerő programmal — mondta honlapunknak Pintér Erika Tiszafüred polgármestere. — Jelenleg azonban nem ez a legfőbb gondja az önkormányzatnak. Most folyik a költségvetés kidolgozása, így csak a végleges pénzügyi terv ismeretében lehet majd látni, hogy jut-e pénz extrákra.

— Egyelőre a karcagi önkormányzat nem kíván traffipaxot vásárolni, mert már így is éppen eléggé ki van zsigerelve az autóstársadalom, nem akarjuk ezt fokozni — árulta el dr. Fazekas Sándor polgármester.
A karcagi rendőrkapitányság működési területén a rendőri munkát évek óta segíti a karcagi székhelyű Bűnmegelőzési alapítvány. Mint Mészáros Zsolt, a kuratóriumi elnöke elmondta, egyelőre ők sem foglalkoztak a kérdéssel. Az alapítvány ebben az évben is már módon próbálja segíteni a rendőri munkát, hiszen az elmúlt években több millió forint értékben adomáynoztak motorokat, számítógépeket és egyéb felszereléseket a kapitányság részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!