Kék hírek

2008.02.10. 11:19

Rosszul lett a kamionsofőr

Címkék#balesetek

Szerencsés kimenetelű baleset történt szombat délután Karcag határában, a 4. számú főút 166-os kilométerénél. A román rendszámú nyergesvontató vezetője elmondása szerint köhögési rohamot kapott, s ekkor elvesztette uralmát a jármű fölött, így az az út menti 1,5-2 méter mély árokban, oldalára borulva landolt.

Daróczi Erzsébet

A karcagi tűzoltókhoz ekkor érkezett a jelzés. A helyszínre érve kiderült, az autó 21 tonna, Belgiumból hozott fagyasztott csirkével van megpakolva. A tűzoltók munkáját az is nehezítette, hogy a kamion a baleset következtében olyan helyzetbe került, hogy az áramtalanítása nem volt megoldható. Ezért a tűzoltók vasárnap hajnalig, a mentés végéig őrízték a vontatót, egy esetleges tüzet megakadályozva, hiszen az autóból az üzemanyag is szivárgott.

A legnagyobb feladat azonban a felborult 19 raklapnyi fagyasztott csirke átrakása volt. Este hétkor érkezett meg Romániából nyolc rakodómunkással egy kamion, melyre a tíz karcagi, öt püspökladányi tűzoltó tíz kilós dobozonként elkezdte átpakolni a csirkét. A munkába bekapcsolódott a fegyverneki kamionmentős is alkalmazottjaival, valamint egy karcagi rendőr is, szóval aki csak tudta, pakolta a csirkét. Az éjszaka fagypont körüli hőmérsékeltben 2100 darab dobozt kellett az árokban lévő kamionból raklapra pakolni a másik kamionba.

A huszonkilenc ember a folyamatos rakodás ellenére is csak fél tizenkettőre végzett a munkával. Ezután a fegyverneki kamionmentő és a szolnoki katasztrófavédelem daruja két csörlő segítségével másfél óra alatt húzta ki az árokból az üres autót. Ezalatt a főúton teljes útzár volt, a forgalom vasárnap hajnali fél kettőre állt helyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!