Kék hírek

2008.02.18. 14:15

Térfigyelő kamerák Szolnokon

A szolnoki belváros átépítése során, a beruházás részeként térfigyelő kamerákat szereltek fel a település több forgalmas pontján. Az általuk továbbított képeket a szolnoki rendőrkapitányság ügyeletén figyelik hétfőtől, egyelőre próbaüzemben – közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

forrás: MTI

Pókász Endre tájékoztatása szerint a centrumban és a város más részein összesen hét készüléket helyeztek üzembe, így a Kossuth Lajos nevét viselő, megújult főtéren, a Szapáry úton, a Ságvári körúton és Hild téren.

A térfigyelő kamerák által vett jelek a vízügyi székház tetején elhelyezett elektronikus rendszeren keresztül jutnak a rendőrségre, ahol a látottakat a nap 24 órájában folyamatosan értékelik. Erre a tevékenységre az önkormányzat és a szolnoki rendőrkapitányság együttműködési megállapodást kötött.

A térfigyelő rendszer kiépítése 62 millió forintba került. Munkába állításától a bűncselekmények, elsősorban az idősek, a nők és fiatalok sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények számának visszaszorítását, valamint az utcai vandalizmus csökkenését várják. A polgárokat kihelyezett táblák segítségével figyelmeztetik, hogy melyik területet figyelik kamerával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!