Kék hírek

2008.02.09. 14:43

Újabb fejlemények a vasutassztrájk-ügyben

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) elnöke a Független Hírügynökségnek megerősítette azt a lapinformációt, hogy a legutóbbi vasutassztrájk idején saját mobiltelefonján hívták őt utasok, és a vonatok indulásáról érdeklődtek.

forrás: Hírszerző

Sőt, kollégái ugyanígy jártak - tette hozzá Gaskó István, aki szerint a legtöbb telefonáló azt mondta, hogy a számot a MÁV tudakozójában kapták meg. A vasútnál tagadják, hogy kiadták volna a szakszervezeti vezető számát.

A szombati Magyar Nemzet írt arról, hogy Gaskó Istvánhoz, a vasutassztrájkot meghirdető VDSzSz elnökéhez irányították a menetrend felől érdeklődő utasokat a MÁV-nál, vagyis kiadták a szakszervezeti vezető magántelefonszámát. Gaskó István gyalázatosnak tartja a történteket, és szerinte csak a MÁV vezetőségének utasítására szolgáltathatták ki telefonszámát.

A MÁV-Start szóvivője, Balogh-Fazekas Anita tagadta, hogy kiadták volna a szakszervezeti vezető telefonszámát. Az érdeklődőknek az ügyfélszolgálat vezetékes elérhetőségét mondták minden alkalommal - tette hozzá. Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője sem tud arról, hogy ilyen történt volna.

Balogh-Fazekas Anita elmondta még, hogy a VDSzSz honlapján megtalálhatóak a vezetők mobilszámai, onnan bárki tájékozódhat ezekről. Ezzel kapcsolatban Gaskó István azt mondta, hogy valóban volt olyan érdeklődő, aki innen ismerte meg számát, ezt meg is mondta. A többiek azonban mindig a MÁV-tudakozóra hivatkoztak, és neki nem úgy tűnt, hogy nem mondtak volna igazat - közölte.

Gaskó István még nem tudja, tesz-e jogi lépéseket. A jogászok majd megnézik, tehetnek-e valamit - tette hozzá. A VDSzSz honlapján található telefonlistán szombat délben fél 1 után már csak Gaskó István neve szerepelt, telefonszáma nem volt ott.

forrás: Hírszerző -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!