Kék hírek

2008.03.14. 17:25

Elrendelték a hatósági ellenőrzését Jakupcsek új műsorának

Elrendelte a TV2 egyik, nemrég debütált vetélkedőjének hatósági ellenőrzését a médiahatóság - értesült csütörtökön az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) előző napi ülésének egyik résztvevőjétől az MTI.

forrás:Ma

Közlése szerint az egyhangú szavazással meghozott döntés nem jelöli meg, pontosan milyen szempont alapján vizsgálódnak Az igazság ára ügyében, ugyanakkor többen is annak a véleményüknek adtak hangot: a pár hete debütált produkció sérti a résztvevők személyiségi jogait, valamint szembemegy a médiatörvény kiskorúak védelmével kapcsolatos rendelkezéseinek.

A műsorban a részt vevőknek igennel vagy nemmel kell válaszolniuk a nyeremény emelkedésével együtt mind személyesebb kérdésekre, majd egy hazugságvizsgáló gép eredménye alapján tudatják a nézőkkel, hogy igazat mondott-e a játékos.

A TV2 mindig is ügyelt műsorai gyártásakor arra, hogy betartsa a jogszabályi rendelkezéseket, Az igazság ára pedig egy új és merész műsorformátum, amely a társaság álláspontja szerint megfelel a törvényi követelményeknek - reagált a kereskedelmi csatorna az MTI megkeresésére a hírre. Közlésük szerint, ahogy eddig is, ezután is mindenben támogatják az ORTT-t alapvető feladata, a műsorok vizsgálata során.

Ezek is érdekelhetik