Kék hírek

2008.03.12. 12:10

Hosszú idő után találtak rá a borzalmasan megkínzott, vérző tehénre

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy az egyik Törökszentmiklós határában lévő tanyáról ismeretlenek az éj leple alatt elhajtottak két tehenet.

Németh Gergő

Szenttamáson meggyötörve találták rá a pórul járt miklósi gazda egyik
tehenére. Az ominózus február 10-i estén a gazda F. Tóth Mihály fél
nyolckor, munkája végeztével feküdt le. Másnap reggel, amikor kiment a
jószágaihoz elcsodálkozva látta, hogy két tehene szőrén-szálán eltűnt. A
gazda úgy döntött elejét veszi a tolvajok további akcióinak és állatait
átszállította városban lévő házához. Azóta öröm az ürömben, meglett az
egyik eltűnt tehene.

— Egy állatgondozó talált rá a tehenemre Szenttamáson — kezdett
mondandójába F. Tóth Mihály. — Szegény elég rossz állapotban volt, az egyik szarva letört, az orra véres volt, az oldala teljesen beesett. Ráadásul a jószág 5-6 hónapos vemhes is, szerencsére a borjú rendben van. A közelmúltban találtak egy döglött tehenet, akkor is szóltak nekem. Szegény párának csak a feje meg a belső szervei voltak már meg. Biztosan tudom, hogy ez egy növendék tehén maradványa volt, amilyen nekem nem volt. Így még reménykedem, hátha a másik tehén is meglesz, bár erre az idő múlásával egyre kisebb esély van.

— Törökszentmiklóson az elmúlt időszakban megszaporodtak a melléképületből, illetve lakásokból dologi erőszakkal elkövetett lopások. A nyomozások adatai alapján megállapítottuk, hogy a cselekményeket feltehetően három azonos személy követte el. Ezen elkövetők egyike feltételezhető, hogy részt vett abban a cselekményben, ahol F. Tóth Mihály helyi lakosnak a város külterületén lévő tanyájából eltulajdonítottak két tehenet. A két tehén közül az egyik élve megkerült Szenttamás külterületén.

A Mezőtúri Rendőrkapitánysághoz tartozó Kétpón szintén eltulajdonítottak két tehenet, ezért ezeket az ügyeket a miklósi kapitányság együtt kezeli. Az ügyben a nyomozás folyik — mondta el Butyka László, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

határában lévő tanyáról ismeretlenek az éj leple alatt elhajtottak két

tehenet. Németh Gergő -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!