Kék hírek

2008.03.13. 07:42

Szörnyű!Fojtogatta saját anyját és Isten házában tört-zúzott

Meghökkentő, de igaz. A közelmúltban a Törökszentmiklóson templomajtót berúgó férfi nem lopni, hanem vezekelni indult az Isten házába, mivel korábban fojtogatta édesanyját.

Németh Gergő

Mint korábban hírt adtunk róla még február 19-ről 20-ra virradóra vandál tett helyszíne volt a törökszentmiklósi református templom. Az elkövető úgy jutott be az épületbe, hogy berúgta az egyik külső ajtóbetétet, majd bemászott. Furcsa módon mégsem vitt el semmit. A betörést csak később észlelték a templomnál, ugyanis a látogató visszahelyezte az ajtóbetétet, ami a közeli úton elhaladó járművek zajától kiesett. A bejelentést követően a törökszentmiklósi rendőrkapitányság betöréses lopás kísérlete miatt indított nyomozást. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy nem csupán ennyiről van szó.

Fejes Zoltán, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság vezetője arról adott
tájékoztatást, hogy az ügyben lefolytatott nyomozás már a bejelentést után kevéssel sikerre vezetett. Előállítottak ugyanis egy férfit, aki a templomi rongálással alaposan gyanúsítható volt. A férfi be is vallotta tettét, ám mint kiderült azért akart mindenképp bejutni a templomba, mert kevéssel azelőtt az édesanyját fojtogatta. Bűneit indult meggyóni, ám mivel az ajtót zárva találta, erőszakkal jutott be az épületbe. A fojtogatással kapcsolatosan a Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a vizsgálatot.

— Elsődlegesen a miklósi kapitányság kezdte meg az intézkedést, majd mikor a helyszínen kiderült, hogy a férfi komoly sérüléseket okozott az
édesanyjának átvettük az ügyet — árulta el Szűcs Zoltán alezredes, a Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. — Az édesanyát azonnal a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, az elsődleges orvosi vizsgálatok az állapotát életveszélyesnek minősítették. Éppen ezért életveszélyt okozó testi sértés miatt indult meg a nyomozás, a férfi azóta már előzetes letartóztatásában van. A viselkedésére való tekintettel külön orvosszakértő bevonásával vizsgáljuk az elkövetővel kapcsolatos orvosi előzményeket. Erre azért van szükség, hogy megállapítsuk az erőszak elkövetésekor fennállt-e a korlátozott cselekvőképesség lehetősége a férfinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!