Kék hírek

2008.11.24. 14:16

Kiégett egy melléképület Szolnokon

Lángra kapott egy melléképület Szolnokon hétfőn délben. A tűzoltókat 12 órakor a szomszédok riasztották a Bokréta útra, ahol egy családi házhoz közvetlenül hozzáépített, 30 négyzetméteres melléképület gyulladt ki tudtuk meg Erdélyi Tibortól, a Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletesétől.

Erdélyi Tibor sajtóügyeletes (Szolnok Tűzoltóság)

A szolnoki tűzoltók három tűzoltógépkocsival, tizenegy fővel vonultak ki a tűzesethez. A tűzoltók kiérkezésekor a melléképület belső tere és a pala fedésű tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

A tüzet három vízsugárral, létrák és kéziszerszámok segítségével fél óra alatt sikerült eloltani, a tűz nem terjedt át a családi házra. A tűz oltása közben a lángokból sikerült 3 db 11.5-kg-os PB átforrósodott gázpalackot kihozni. Az egyik gázpalack nyitószelepe a tűz következtében megsérült, oltás közben a kiáramló gáz többször is belobbant. Szerencsére a helységben légzőkészülékben dolgozó tűzoltók nem sérültek meg.

A kihozott átforrósodott gázpalackokat egy vízsugárral folyamatosan hűtötték, amíg elhárult a robbanásveszély. A tűz keletkezési okát még vizsgálják, de feltehetően a melléképületben üzemelő vegyes tüzelésű kazánról terjedt át a tűz a közelben lévő faanyagokra, használati eszközökre.

A tűz következtében a melléképület teljesen kiégett.Személyi sérülés
szerencsére nem történt, az ott lakók a tűz keletkezésének időpontjában
nem tartózkodtak otthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!