Kék hírek

2009.01.07. 11:23

Még a kést is beletörte áldozatába a brutális rablógyilkos

Brutális bűncselekménnyel indult az év a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói számára. Tiszaroffon egy 86 éves idős nénit a pénzszerzés reményében egy 25 éves szintén helyi férfi olyan súlyosan bántalmazott, hogy belehalt sérüléseibe. Még egy kést is beletört az áldozatba.

Németh Gergő

Január 6-án délelőtt fél 11-kor a miklósi rendőrkapitányság munkatársai jelentették, hogy brutális támadás áldozata lett egy idős hölgy Tiszaroffon. A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói forró nyomon, nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást. A bejelentést követően négy órával már bilincs kattant az elkövető csuklóján. Az ügy részleteiről a rendőrség ma délelőtt sajtótájékoztatón számolt be. [caption id="" align="alignleft" width="278"] Még a pengét is beletörte az áldozatba
[/caption]

— Az idős hölgyet olyan brutális támadás érte, amelyben már az egyes támadásrészek is külön-külön halálosak lettek volna — kezdte mondandóját Molnár András ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. — Az elkövető háromszor szúrta meg a nőt a helyszínen talált két késsel, illetve egy tüzifával is fejen csapta, valamint a néni botjával is ütlegelte. Az egyik szúrás nyakon, a másik a mellkasán érte a sértettet. Az elkövető mindkét kést az áldozatban hagyta, az egyiknek a nyele is letört.

Az ügy további részleteiről Szűcs Zoltán alezredes, a bűnügyi osztály vezetője beszélt.
— Az esettel kapcsolatban előbb olyan személyeket kerestünk, akik környékbeliek és más esetekben már voltak büntetve. A felderítésben nagy segítségünkre voltak a miklósi rendőrkapitányság nyomozói. Ekkor került a látóterünkbe egy férfi, aki korábban sértett volt egy valótlan emberrablásos ügyben. N. F huszonöt éves, állandó lakcíme Tiszaroffra van bejelentve. Korábban apróbb vagyon elleni bűncselekmények miatt volt büntetve. Jól ismerte a sértettet, akit pénzszerzés reményében látogatott meg. Erre készült is, ám az arcát eltakaró maszkot otthon felejtette, viszont mielőtt a portára lépett szövetkesztyűt húzott.
Szűcs Zoltán hozzátette, hogy az elrabolt tárgyak összértéke a tízezer forintot sem érte el. N. F. a néni pénztárcájában ötezer forintot talált. Emellett almát, cukrot, lisztet és teasüteményt, valamint az idős hölgy mobiltelefonját vitte magával. Ezek a nála végzett házkutatáskor előkerültek. A mobiltelefont egy közeli ismerősének már értékesítette, de ez is meglett. A férfi ruházatának maradványait is megtaláltak, amit N. F. a cselekményt követően elégetett. Az üggyel kapcsolatban a faluban óriási volt a felháborodás, vélhetően ennek is köszönhetően az elkövető hamar megtört és beismerő vallomást tett. Jelenleg őrizetben van, a napokban a Szolnok Megyei Bíróság  elrendeli előzetes letartóztatását. Úgy néz ki, hosszú börtönéletre készülhet, ugyanis nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

Hasonló estekben változó a nyomozások sikere

Mint azt Molnár András ezredes elmondta, az ismeretlen elkövetős, emberöléses esetekben nem mindig jutnak ilyen hamar eredményre. Mindig felkutatják a szóba jöhető gyanusítottakat, s több szálon kezdik meg a nyomozást. Egyszerre három-négy verziót is felállítanak, s amelyik az információk gyarapodásával megerősödni látszik, arra fókuszálnak. Ezúttal ez a módszer hamar eredményre vezetett.

[caption id="" align="alignright" width="278"] Bemutatták a helyszíni felvételeket
[/caption]Egyébként a rendőrök több téren is ügyesebbek voltak, mint az elkövető. Utóbbi ugyanis a lakás mindhárom helyiségét felforgatta, de nem talált pénzt, viszont a nyomozók 45 ezer forintra leltek eldugva. Mint kiderült az elkövető többször is járt korábban a nőnél. Kéregetni próbált, de mivel a néni félt tőle, így alaposan elrejtette spórolt vagyonát. Erre az adott számára okot, hogy egyszer 2500 forintot adott kölcsön a sógorára — aki a néninél a ház körüli munkákban segédkezett — hivatkozó N. F.-nek. Később kiderült, hogy nem a ház körül ténykedő sógornak, hanem neki kellett a pénz, így a néni bizalmatlan lett vele szemben.

Németh Gergő Hasonló estekben változó a nyomozások sikere [caption id="" align="alignright" width="278"] Bemutatták a helyszíni felvételeket
[/caption]Mint azt Molnár András ezredes elmondta, az ismeretlen elkövetős, emberöléses esetekben nem mindig jutnak ilyen hamar eredményre. Mindig felkutatják a szóba jöhető gyanusítottakat, s több szálon kezdik meg a nyomozást. Egyszerre három-négy verziót is felállítanak, s amelyik az információk gyarapodásával megerősödni látszik, arra fókuszálnak. Ezúttal ez a módszer hamar eredményre vezetett. Bemutatták a helyszíni felvételeket Még a pengét is beletörte az áldozatba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!