Kék hírek

2009.03.11. 11:06

Nehezen tudott beilleszkedni, ezért bombával fenyegetőzött

Elkaptak egy bombával fenyegetőző fiút, s két prostituáltakat futtató csoportot is lefüleltek a rendőrök. Ezen ügyekről ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a szolnoki rendőrkapitányságon.

Négyesi Ildikó - Németh Gergő

Március 9-én érkezett a bejelentés a központi rendőrségi ügyelet segélyhívó számára, hogy két óra múlva bomba robban. A telefonáló pontos helyet nem nevezett meg, ezért a rendőrök először Szajol külterületén kutattak a bomba után, majd a törökszentmiklósi Lábassy Szakközépiskolában. A fenyegetőző fiatalt gyorsan elfogták. A fiú tettét azzal magyarázta, hogy nehezen tud beilleszkedni az osztályába. Arra gondolt, vagánysága miatt jobban elfogadják majd.

A második témakör a prostituáltak ügye volt. Egy háromgyermekes szolnoki anyát 2008. februárja és májusa között üzletszerű kéjelgésre vett rá egy szolnoki férfi. A nő Magyarországon (Szajolnál a 4-es főút mentén is), Ausztriában és Svájcban is „tevékenykedett”. Az ebből származó jövedelmét minden esetben át kellett adnia megbízójának. Júniusban már megvolt a rendőrség gyanúsítottja, a szolnoki L. Pál kezén kattant a bilincs. Az ügy vádemelésre a szolnoki városi ügyészség elé került. [caption id="" align="aligncenter" width="400"] A szolnoki ügyészség dönt a sorsukról
[/caption]

Egy másik nyomozás szintén prostitúció ügyében folyt. Négy intézetis lányt hallgattak meg a rendőrök, akik engedély nélkül voltak távol. Kiderült, hogy két szolnoki lakásban prostitúciós tevékenységre kényszerítették őket. Szolnoki férfival és nővel voltak szerelmi, bizalmi, majd függőségi viszonyban. Az egyik megbízó maga is prostituált volt. Tavaly július közepén fogták el  Sz. Lászlót és Sz. Szabinát. Jelenleg előzetesben vannak. Ügyük most került a szolnoki városi ügyészség elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!