Kék hírek

2009.05.21. 18:25

Úgy tudni, senki sincs a lángba borult üzemben

Leomlott Jászapátiban a lángoló műanyagüzem fala, amely egy irodaépületet is megrongált. A tűzoltók jelenleg is dolgoznak a lángok megfékezésén.

Banka Csaba

Lángokba borult egy műanyagfeldolgozó üzem ma délután Jászapátiban. Mint a jászberényi tűzoltóparancsnokságtól megtudtuk, a lángok a település Heves felőli részén csaptak fel. Jelenleg is órási a környéken a füst, az üzemben minden bizonnyal műanyag ég. A magasba emelkedő füstoszlop már messziről jól látható. A lánglovagok előbb négyes számú, kiemelt riásztást kaptak, amelyet azóta ötös fokozatúra emeltek. Úgy tudjuk, hogy a környéken két asztalosüzem is található.

A helyszínen rengeteg tűzoltó dolgozik, még a környékbeli településekről, sőt Mezőkövesdről, Hatvanból, Gyöngyösről és Egerből is érkeztek lánglovagok, hogy megküzdjenek a ház magasságú lángokkal. A helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint jelenleg mezőgazdasági gépekkel horják a vizet az oltáshoz. A lángoló üzem körül egyébként körben ipari épületek találhatók. Rendőrök biztosítják a forgalmat, terelik el a bámészkodókat. Jelen van a polgári védelem, a katasztrófavédelem és a mentők is.

[caption id="" align="alignleft" width="349"] Fotó: Tajti Gábor
[/caption]

Mintegy 1000 négyzetméteres csarnok égett teljes terjedelmében, ahol műanyagokat tároltak egy új építésű csarnokban. Mellette további két épület is égett. Ezt már a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén közölték honlapunkkal. A tűzoltóság elsődleges információi szerint személyi sérülés nem történt, a jelenlegi információk szerint a lángok fellobbanásakor senki sem tartózkodott az üzemben. A helyszínen tizennégy fecskendővel dolgoznak a tűzoltók, de továbbiak is érkeznek hamarosan, hogy a helyzet súlyosságának megfelelő létszámban legyenek jelen.

A csarnok oltás közben leomló fala megrongált egy irodának használt épületet. A keletkezési ok, a kárérték még vizsgálat alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!