Kék hírek

2011.10.15. 17:41

Lopás miatt indul eljárás a tiszatenyői polgármester ellen

A vadászati tilalom ellenére több vadat is lelőtt egy 49 éves tiszatenyői férfi szeptember végén a Határvölgyi Vadásztársaság területén; az ügyben lopás vétsége miatt indult eljárás — közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Szoljon.hu/MTI

Szabó Zita tájékoztatása szerint szeptember 27-én a vadásztársaság hivatásos vadásza és a vele lévő sportvadász tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a társasághoz tartozó területen egy férfi — a vadászati tilalom ellenére — egy őzsutát és négy vadnyulat ejtett el. Közölték azt is, hogy az illető nem tagja a vadásztársaságnak.

A férfi a cselekményt elismerte, a rendőrség nem vette őrizetbe, az eljárás során lopás vétsége miatt kell felelnie — mondta a megyei rendőr-kapitányság sajtószóvivője, aki személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánta megnevezni az illetőt.

Ahogy azt a Népszava pénteki számában megírta: a vadőrök Tiszatenyő polgármesterét, Kazinczi Istvánt érték tetten, amint idegen területen vadászott. Az elöljárónál házkutatást tartottak. A megyei vadászkamaránál megerősítették, tudnak az esetről. A megyei vadászkamara titkára, Kasuba András a lap kérdésére elmondta, hogy értesültek a történtekről, ám nekik csak a hatósági eljárás befejezése után lesz adminisztratív teendőjük az ügyben.

Egyébként Kazinczi épp azon a napon vehette át az „Év Polgármestere Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű díjat Jászberényben, a megyei közgyűlés kihelyezett ülésén, amikor a rendőrség az ügyben megkezdte a vizsgálatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!