Kék hírek

2011.12.05. 16:26

Eltűnt házaspár: emberöléssel gyanúsítják az őrizetbe vett férfit

A bíróság harminc napra elrendelte a szolnoki Baunok házaspár ügyében őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását, emberölés alapos gyanúja miatt.

Szoljon.hu

Ma délután a vártnál kisebb biztonsági intézkedések mellett vezették elő a megyei bíróságra azt a titokzatos férfit, akit a 2011. november 17-én eltűnt szolnoki Baunok házaspár ügyében vett őrizetbe a napokban a rendőrség. Az ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezte a bíróságnál.

A bírósági folyosón várakozó újságírók és tévéstábok körében is teljes volt a tanácstalanság, a letartóztatott személyét illetően, miután a rendőrség és az ügyészség sem volt hajlandó elárulni a kilétét. Az ügyészséget az ügyben a bíróság előtt képviselő dr. Busku Teréz sem sokat segített az információhiányon. Kijelentette: miután két gyanúsított még szökésben van (Kétmilliót érhet, ha látta ezt a két férfit!), semmilyen információt nem adnak ki az elfogott gyanúsítottról.

A bíróság végül elfogadta az ügyészség érvelését — tudtuk meg dr. Sándor Gézától, a megyei bíróság szóvivőjétől — és harminc napra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Az indokolás szerint ugyanis tartani lehet a gyanúsított szökésétől, fennáll az elrejtőzés és a tanúk befolyásolásának veszélye. Arra a kérdésre, hogy megalapozott-e az információnk, mely szerint emberöléssel gyanúsítják az őrizetbe vett férfit, a szóvivő nem kívánt nyilatkozni.

Más, mértékadó forrásból úgy tudjuk, hogy a gyanúsított egy bizonyos M. Béla, aki értesüléseink szerint az egyik körözött személy: Mészáros Tibor hozzátartozója.

Dr. Tasi Judit, a férfi védője tudósítónknak elmondta, hogy védencét emberöléssel gyanúsítják.

Korábbi cikkeink az eltűnésről:
Váratlan fejlemény: Ki lehet a titokzatos harmadik férfi?
Kétmilliót érhet, ha látta ezt a két férfit!
A farmosi mocsárban keresik az eltűnt házaspárt
Eltűnt házaspár: Miért keresik a Honvéd egykori játékosát?
Megdöbbentő részletek a rejtélyes eseményekről
Ezt a két férfit keresik az eltűnt házaspár ügyében!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!