Kék hírek

2013.01.09. 18:33

Bátorság érdemjelet kapott a KML vezetője

Klemann László tűzoltó főhadnagy és Nyitrai László tűzoltó zászlós egy hónapon belül immár másodjára kap magas szintű elismerést.

Szoljon.hu

Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért érdemjelet adományozott Klemann László tűzoltó főhadnagynak, a közelmúltban történt hatvani ipari balesetben tanúsított hősies helytállásáért.

Nyitrai László tűzoltó zászlós és Koós Zoltán tűzoltó hadnagy pedig emlékérmet kapott Bakondi György tűzoltó altábornagy, katasztrófavédelmi főigazgatótól, ugyancsak a hatvani baleset kapcsán - tájékoztatta portálunkat S.Tóth Anikó tű. zászlós, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Az elismeréseket január 9-én vették át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a főigazgatótól. Valamennyi kitüntetett a katasztrófavédelmi mobil labor (KML) állományának tagja.

2012. december 21-én egy 1 köbméteres műanyag tartály miatt riasztották a hevesi és jász-nagykun-szolnoki egységeket. Az egyik hatvani ipari üzemben ugyanis vegyi anyagok maradványait tárolták a
tartályban, az összeöntött hulladékból pedig veszélyes gáz áramlott, a tartály felpuffadt, attól tartottak, hogy fel is robbanhat. A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársainak köszönhetően azonban nem történt baj, a tartályt eltávolították, ellenőrzött körülmények között felnyitották, és az abban tárolt anyagot semlegesítették. Helytállásuk, emberi és szakmai hozzáállásuk példaértékű, emelte ki a főigazgató.

Klemann László tűzoltó főhadnagy és Nyitrai László tűzoltó zászlós egy hónapon belül immár másodjára kap magas szintű elismerést. Decemberben a nyársapáti vonatbalesetben megsérült izotópot tartalmazó kazettát is ők helyezték biztonságba (a labor állománya akkor Kovács Krisztián tűzoltó őrnaggyal egészült ki).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!