Kék hírek

2013.01.04. 11:30

Felgyújtotta a táblát, horogkeresztet rajzolt az iskola falára

A Szolnok Városi Ügyészség rongálás vétségével, továbbá falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétségével, valamint önkényuralmi jelkép használata vétségével vádolt meg a napokban egy fiatalkorú fiút.

Szoljon.hu

Close-up of a human hand spraying paint on a wall

Fotós: Getty Images

Mint arról Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője lapunknak beszámolt, a fiú az egyik szolnoki általános iskola kapujánál felállított „Dohányozni tilos!” feliratú táblát meggyújtotta, majd a tanintézmény aulájának falára egy horogkeresztet rajzolt, és a falra festékszóróval „ide írni tilos” szöveget vitt fel.

Az iskola többi részén lévő falakat és oszlopokat is összefirkálta, például még egy Dávid-csillagot is felfestett, míg egy másik közoktatási intézmény falára a „zsidó Teréz” feliratot írta fel. A rongálásokkal összesen közel 66 ezer forint kárt okozott, melyet a vádlott fiú törvényes képviselője azóta kifizetett.

A vádhatóságot képviselő ügyészség indítványozta a próbára bocsátást, illetve azt, hogy a bíróság állapítsa meg, a próbaidő alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt álljon. Továbbá magatartási szabályként indítványozta az ügyész megállapítani, hogy a sértetti képviselőktől a vádlott kérjen bocsánatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!