Kék hírek

2013.01.22. 15:17

Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az utakon közlekedők

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2012. évben tovább csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma. A 4-es számú út a megye legjelentősebb főútja, itt történik a legtöbb közlekedési baleset.

Szoljon.hu

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az elmúlt években a 4-es számú főútvonal közlekedésbiztonságának javítása érdekében balesetmegelőzési projektet valósított meg, ennek köszönhetően a e frekventált úton is csökkent a személyi sérüléses, ezen belül is a halálos balesetek száma. A 2013. január 6-án bekövetkezett - öt ember halálát eredményező - halálos kimenetelű közúti baleset az elért eredmények ellenére, a főút tranzit forgalmából adódó közlekedésbiztonsági kockázat magas szintjét mutatta.

A 4-es (román határig 42-es) főút forgalma nem csak megyénkre, hanem az összes érintett megyére komoly terhet ró. Ezért Pest és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságokkal közösen, három megyére kiterjedő közös ellenőrzés veszi kezdetét. A fentiekre tekintettel 2013. március 31-ig, heti egy alkalommal, 6 óra időtartamban fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzésre számíthatnak a járművezetők. Megyénk területén nem csak a kiemelt főútvonalon, hanem a 4-es úthoz csatlakozó 32-es, 442-es illetve a tranzitforgalom nagysága miatt a 44-es főúton.

A fokozott közúti ellenőrzés feladata:
- sebesség-ellenőrzés,
-passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése,
-mobiltelefon vezetés közbeni használatának ellenőrzése,
-dinamikus szabálysértések elkövetőinek a kiszűrése,
-a gépjárművek műszaki állapotának ellenőrzése,
-ittas és bódult állapotban vagy egyéb okból a járművezetésre alkalmatlan (fáradt) járművezetők kiszűrése,
- külföldi állampolgárok okmány– és személyellenőrzése.

A 4-es számú főúton közlekedők számíthatnak arra, hogy megyehatártól függetlenül több alkalommal is igazoltathatják a rendőrök, hiszen több csoport, több sebességmérő berendezéssel végez ellenőrzéseket.
Kérjük, legyenek megértőek, amennyiben közlekedésük során többször megállításra kerülnek! Az ellenőrzésekre a további balesetek megelőzése érdekében van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!