Kék hírek

2013.01.19. 12:36

Késsel vagdosta össze a boltost a rabló

Saját portáján, saját házában támadtak meg egy fegyvernek-szapárfalui hölgyet a napokban. A nő nem hagyta magát, lélekjelenléte és gyors, jó döntése hozzásegítette a rendőröket a hatékony munkához. Az elkövetőt rövid időn belül elfogták.

Szoljon.hu

Suspect in custody

Fotó: Getty Images/iStockphoto

– Ide a pénzt vagy megöllek! Ezekkel a szavakkal kiáltott rám az ajtóban álló férfi, aki a kezében egy nagy kést tartott – vág az események felidézésének közepébe a Fegyvernek-Szapárfalu szélén lévő házban élő hölgy. A neve elhallgatását kérő középkorú asszonyt a napokban támadták meg – a saját házában.

– Reggel fél nyolc előtt szoktam kinyitni a kaput, akkor kezdem el a nyitással kapcsolatos dolgaimat – meséli. – Egy kis boltot üzemeltetek, évek óta minden reggel így teszek: kaput és ajtót nyitok, majd előveszem a kasszát. Éppen utóbbit hoztam ki, amikor az üzlet ajtajában szembetaláltam magam a férfivel, aki már benn állt – meséli a hölgy.
A férfi rákiáltott, és a késsel fenyegetőzve a kassza tartalmát követelte. A bolttulajdonos azonban nem hagyta magát, és dulakodni kezdett a támadóval.

– Nem a pénz miatt, hiszen ötezer forint volt a kasszában, mint nyitáskor általában, de úgy gondoltam, hogy azt sem adom könnyen. Az ottani asztal túloldalára kerültem, és azt nekinyomtam a férfinek, aki egyébként nem viselt az arcán semmit. Bár az igaz, hogy a sapkája jól a szemébe volt húzva, a kabátját pedig szinte az orráig felgombolta – meséli a hölgy, aki a dulakodás közben megsérült. Az ujjait vágta meg a támadónál lévő kés.

– A férfinek sikerült a pénzt megszereznie, és gyalog elmenekült. Én gyorsan visszaléptem a telefonomért, és azonnal hívtam a rendőrséget. A férfi a benzinkút irányába ment, én utánaeredtem, de hiába. Szerencsére jött egy fiatalember kerékpárral, aki követte, és nem veszítette szem elől a támadómat. Az ő segítsége is hozzájárult ahhoz, hogy a rendőrök gyorsan elfogták a férfit – mondta a hölgy.

Ahogy a sértett jó helyzetfelismerése is sokat segített. Gyors és tudatos reagálásának köszönhetően a rendőrök szinte azonnal elfogtak egy súlyos bűncselekményt elkövető személyt – áll a rendőrségi tájékoztatóban. A közleményben olvasható, hogy egy férfi lépett be január 14-én reggel a fegyverneki kis kocsmába, és kezében egy kést tartva a pultos nőtől a bevételt követelte. Az asszony nem akart eleget tenni a követelésnek, így dulakodni kezdett a rablóval, melynek során a kezén könnyebb sérülést szenvedett. Az elkövető ezt kihasználva a kasszából kiemelte a benne lévő pár ezer forintnyi készpénzt, majd menekülőre fogta.

– A sértett az adott helyzetben a legjobbnak tűnő döntést hozva, nem tétovázott, hanem miközben értesítette a rendőrséget, a rabló nyomába eredt – ismertette az elfogás körülményeit lapunknak Szabó Zita őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – A járőrök perceken belül a helyszínre vonultak, és a közelben elfogták az elkövetőt. A 42 éves, fegyverneki férfit őrizetbe vette a rendőrség, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – tette hozzá.

A megsérült asszonyt tegnap Farkas József ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Tóth Péter alezredes, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság vezetője egy csokor virággal és egy emlékplakettel köszöntötte a fegyverneki őrs épületében, megköszönve ezzel a gyors döntést és segítséget. A megyei rendőrfőkapitány továbbá egy oklevéllel köszönte meg Papp Lajos főtörzsőrmester és Szabó György őrmester gyors és eredményes intézkedését.

Tűzoltók segítettek a bajba jutott lányon

Egy fiatal lány segélykiáltása hangzott fel tegnap délután Szolnokon, a Bálvány úton. Az arra járó két tűzoltó, Vincze Ferenc százados és Klemann László főhadnagy azonnal a hang felé siettek, ahol megtalálták a lányt, aki nagyon rossz állapotban volt. A 15 éves lány elmondta, két fiúval volt a parkban, akik egy cigarettával kínálták meg. Ő azt elszívta, majd azt követően egyre rosszabbul érezte magát. Többször hányt, majd elájult. A segítségére siető két férfi azonnal értesítette a mentőszolgálatot, majd a rendőrséget.
– A katasztrófavédelem két munkatársa értesítette a rendőrséget – erősítette meg a történteket Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – A lány arról számolt be, hogy két fiú kínálta meg cigarettával, amelynek hatására rosszul lett. Értesüléseink szerint jelenleg is kórházban kezelik. A tanúmeghallgatások megkezdődtek, az ügyben vizsgálat indult – tette hozzá a sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!