Kék hírek

2013.01.22. 17:00

Kigyulladt iroda, sósavszivárgás: gyakorlat Kunmadarason

Tüzes gyakorlatot tartott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Szoljon.hu

Tüzes gyakorlatot tartott ismét a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat Kunmadarason. A gyakorlat feltételezett szituációra épült, a lánglovagoknak fel kellett ismerniük a helyzetet, szakszerűen eljárni úgy, hogy a beépített nehézségekkel (például társuk rosszulléte) is meg kellett birkózniuk - tájékoztatott S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

- A feltételezés szerint a kunmadarasi reptér egyik irodaházának földszinti irodája gyulladt ki. A lángok akkor harapództak el, amikor egy irodai dolgozó egy szabálytalanul használt fűtőberendezéssel „segített rá” a fűtésre. A tűz átterjedt az irattárra, a folyosóra, lángba borultak a bútorok, berendezési tárgyak. A tüzet egy dolgozó vette észre, aki riasztotta az épületben tartózkodókat és a tűzoltókat - mondta el a szóvivő.

A helyszínre érkező tűzoltók, a karcagi, ladányi és tiszafüredi egységek az irodaépületet kiürítették. A bajt tetézte, hogy a létszámellenőrzéskor észrevették, hogy két irodai dolgozó hiányzik. Az épület takarítószeres helyiségében közel 50 liter ipari sósavat is tároltak, a tartály szivárgott, ráadásul a bentrekedtek segítésére induló tűzoltók egyike rosszul lett, így társainak róla is gondoskodniuk kellett.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: KMSZ
[/caption]

A beavatkozást jól teljesítették a tűzoltók. A műveleti szolgálat „napirendjén” kedden és szerdán is hasonló akció szerepel - tájékoztatott Fábián Attila tűzoltó zászlós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!