Kék hírek

2013.01.16. 08:35

Magatehetetlenül feküdt, miközben a lakást elborította a füst

Tűzoltók mentettek meg egy sokkot kapott idős asszonyt Mezőtúron. A nő kedden este lakásában esett el olyan szerencsétlenül, hogy nem tudta levenni a tűzhelyről az ételt, ami füstölni kezdett.

Szoljon.hu

- Kedden este hét óra körül riasztották a mezőtúri tűzoltókat egy első emeleti lakáshoz, ahonnan a szomszédok jelezték, hogy füst gomolyog – foglalta össze S. Tóth Anikó, a J-N-SZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. - Az ott élő idős asszony nem nyitott ajtót, a kiérkező tűzoltók hátul, az erkély felől tudtak bejutni a lakásba. Baukó Péter tűzoltó százados, szolgálatparancsnok arról számolt be, hogy a lakásban sűrű füst volt, a tulajdonost a kamrában, a földön találták meg.

Az idős asszony magatehetetlenül feküdt, de –vélhetően a sokk miatt- nem tudott állapotáról beszélni, szólni sem volt ereje, szinte lehetetlen volt vele kapcsolatot teremteni. Ezért a szolgálatparancsnoknak arra is ügyelnie kellett, hogy esetleges komolyabb sérüléseit mozgatással, emeléssel ne súlyosbítsák. A helyszínre siető mentő kiérkezéséig ezért nyugtatni kezdte az asszonyt, megfogta a kezét, folyamatosan beszélt hozzá, nem hagyta magára. A százados beszámolója szerint a nő szerencsére olyan helyen feküdt, ahová nem jutott be a tömény füst, közvetlen veszélynek nem volt kitéve – tette hozzá.

Végül az asszonyt megfigyelésre kórházba szállították, a lakásban nem csaptak fel a lángok, a gyors beavatkozásnak köszönhetően

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!