Kék hírek

2013.01.16. 14:21

Öt órán belül elfogták a rabló testvérpárt

Rablók támadtak egy asszonyra és gyermekére saját otthonukban Tószegen, 2013. január 11-én a kora esti órákban.

Szoljon.hu

A két csuklyát viselő személy a nyitott kapun sétált be az udvarra, majd az ajtót nyitó nőt a földre szorították és értékeit követelték. Miután megkötözték a sértettet, átkutatták a házat, de mivel nagyobb értéket, készpénzt nem találtak, így egy számítógéppel és a házban tartózkodó 12 éves fiú mobiltelefonjával távoztak. A rablás során a nőnek könnyű sérülése keletkezett.

A bejelentést követően a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol haladéktalanul megkezdték az elkövetők felkutatását, meghallgatták mindazon személyeket, akik a történtekkel kapcsolatban érdemi információval rendelkezhettek, valamint nyomkövető kutyát is indítottak - tájékoztatta hírportálunkat Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A beszerzett adatok és információk alapján rövid időn belül egy tószegi testvérpárra terelődött a gyanú. A 15, illetve 19 éves fiúkat otthonukban fogták el a rendőrök. A házkutatás során előkerültek a rablásból származó tárgyak és az elkövetéshez használt eszközök egy része is.

A Szolnok Városi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást, melynek során gyanúsítottként hallgatták ki a testvérpárt, majd őrizetbe vételüket követően a Szolnoki Járásbíróság 2013. január 14-én előzetes letartóztatásukról döntött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!