Kék hírek

2013.04.05. 11:13

„Szellembiciklik” kerülnének az utak mellé

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottságnak használt illetve üzemképtelen kerékpárokra lenne szüksége a 2013. őszén induló "szellembicikli" programhoz.

Police.hu

Röviden a „szellembicikli” programról:
 
A szellembiciklik fehérre átfestett használt kerékpárok. Fehérre festett kerékpárokat szeretnénk elhelyezni azon utak mellé a megye több pontján, ahol halálos kimenetelű kerékpáros baleset történt. Az első szellemkerékpár 2003 októberében jelent meg Amerikában, ahol a fehér biciklit „Itt ütöttek el egy biciklist” felirattal látták el.


Tapasztalatuk szerint nagy hatással van a mellette elhaladó autósokra. Hasonló kezdeményezésre került sor 2004-ben Pittsburghben, 2005-ben New Yorkban és Seattleben, 2006-ban Chicagóban. Londonban 2005-ben és 2006-ban állítottak fel szellemkerékpárokat. A kezdeményezés a világ több tucatnyi városára kiterjedt.

Magyarországon jelenleg egyetlen ilyen kerékpár sincs kihelyezve, legyen Jász-Nagykun-Szolnok megye élenjáró ebben a kezdeményezésben. Ez azért is fontos, mert nálunk az országos átlaghoz viszonyítva több kerékpáros baleset történik, átlagosan minden negyedik személyi sérüléssel járó baleset részese egy kerékpáros.

Minden felajánlást szívesen fogadunk!

Jelzéssel élhetnek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányságona  06-56/501-600 /15-97 mellék Dávid Mónika r. őrnagynál, vagy a e-mail címen.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!