Kék hírek

2013.08.02. 14:08

Kártyázás miatt robbant ki az utcai zavargás

Helyi beszámolók szerint uzsorakölcsönök állnak a Tiszaburán történt események hátterében.

Szoljon.hu

teenager under arrest

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Két eseménynél is be kellett avatkoznia a rendőrségnek tegnap éjjel Tiszaburán. Az első intézkedés során két férfit állítottak elő garázsaág miatt, akik egy férfi inzultáltak és követeltek tőle uzsorapénzt.

Ezzel egy időben robbant ki egy másik vita a közeli kocsmánál, ahol szintén pénzügyi tartozás állt a háttérben. Beszámolók szerint egy helyi kamatos próbálta meg beszedni a tartozását egy családtól, azonban szóváltásba keveredtek, majd összeverekedtek. Pillanatokon belül hatalmas tömeg vette körül a dulakodásban részt veveő embereket.

A kiérkező készenléti rendőrök pillanatokon belül véget vetettek a verekedésnek, amely során a két kezdeményezőt előállították. Ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást.

Szemtanúk szerint az egész vitához az vezetett, hogy az adós ahelyett, hogy megfizette volna hitelezőjének a tartozását, kártyázni kezdett.

– Nagyon nagy tömeg volt az utcán – meséli egy helybéli. – Annyit láttam, hogy azok ketten ütik egymást, közben az odasereglett emberek meg üvöltöznek. Nagyon feszült volt a hangulat, de amikor a rendőrök kiérkeztek azonnal szétszéledt mindenki. Én annyit tudok, hogy valami tartozás áll a dolgok mögött – tette hozzá.

Jelenleg mindkét esetben folyik a vizsgálat.

Korábbi hírünket itt olvashatja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!