Kék hírek

2013.08.13. 16:30

Több, mint negyven hektáron égett az avar

Több, mint negyven hektáron égett az avar Kisújszállás és Karcag között, a vasúti töltés mentén – tájékoztatta a Szoljon.hu-t Dr. Tótáné Nagy Éva, a Szolnok megyei katasztrófavédelem századosa.

Szoljon.hu

Eddig összesen nyolc szerkocsi érkezett a helyszínre, hogy a lángokat megfékezzék, egyelőre sikertelenül.


Tűzoltóautók vonultak ki többek között Karcagról, Kisújszállásról, Mezőtúrról és Szeghalomról is – mondta el a százados.

Mint azt Szabó Zita, a Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hozzátette, a 4-es számú főút 154. kilométer szelvényének közelében 16 órától tűzoltási munkálatok miatt teljes útlezárásra kell számítania a közlekedőknek. A forgalom zavartalansága érdekében a rendőrség megkezdte a terelőútvonalak kijelölését.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Daróczi Erzsébet
[/caption]

17:10

A rendőrök a személygépkocsival közlekedőket mindkét irányból visszafordítják, a tehergépjárművek várakozni kényszerülnek.
A közlekedők Kisújszállás felől Túrkeve illetve Kenderes felé, Karcag felől érkezők Kunmadaras irányába kerülhetnek.

17:30

Feloldotta a rendőrség a teljes útlezárást. Félpályán, váltakozó irányban megindult a forgalom a 4-es számú főúton Karcag és Kisújszállás között.

A 4-es számú főút 154. kilométer szelvényének közelében végzett tűzoltási munkálatok helyszínén a teljes útlezárást 2013. augusztus 13-án 17 óra 15 perctől feloldották és félpályán, rendőri irányítás mellett váltakozva engedik a forgalmat – tájékoztatott Szabó Zita.

20:45:

Mint azt Dr. Tótáné Nagy Évától megtudtuk, összesen 45 tűzoltó 11 kocsival vett részt a műveletben. 1 óra 25 percig teljes útzár volt érvényben.
A polgárvédelmi felügyelő bevonásával a katasztrófavédelem és a rendőrség vizet osztott a forgalomban résztevőknek az útzár ideje alatt.
A vészhelyzet megoldásában a műveleti irányítók is segédkeztek.

A Szolnoki Katasztrófavédelem munkatársai, illetve vízszállítók is érkeztek a helyszínre. A szél nehezítette a munkálatokat. Összesen 42 hektárnyi avar égett le. Anyagi kár nem keletkezett. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A tűzoltás megtörtént, jelenleg utómunkálatok folynak.

22:24

A rendőrségi sajtószóvivő, Szabó Zita tájékoztatása szerint befejezték a tűzoltási munkálatokat a 4-es számú főút 154. kilométer szelvényénél, a rendőrség a félpályás útlezárást megszüntette. Az érintett útszakaszon a forgalom zavartalanul halad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!