Kék hírek

2013.08.29. 08:35

Villám csapott a házba, leszakadt a mennyezet

Kisújszálláson a Bocskai utca egyik házába csapott be a villám éjfél előtt pár perccel. A lakók a nagy csattanásra ébredtek.

Szoljon.hu

A fürdőszobában égett szagot éreztek, a mennyezet egy darabja leszakadt és áram sem volt a lakásban.


Mint arról S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője tájékoztatott, a tűzoltók kiérkezve tüzet nem találtak az átvizsgálás során, viszont a tetőhéjazat megsérült a villám következtében. A katasztrófavédelem munkatársai ideiglenesen kijavították a tetőt, hogy a még nagyobb bajt a leázást elkerüljék.

Az érintett ház tulajdonosa lapunknak elmondta, az emeleti fürdőszobában, ahol a mennyezet leszakadt, épp akkor senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. A gázt azonnal elzárták, a lakást áramtalanították és hívták a tűzoltókat, mert égett szagot éreztek. Szerencsére a villámcsapás következtében megsérült tetőszerkezet is egyben maradt, a tető nem kapott lángra. A megsérült cserepeket csütörtök délután a mesterek kicserélik. Az elektromos vezetékekben és berendezésekben keletkezett kár felmérése is elkezdődött. A család az első sokkhatás után, hiszen egész éjszaka nem aludtak, kicsit már megnyugodott és várja a szakembereket, hogy a keletkezett károkat helyreállíthassák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!