Kék hírek

2013.12.02. 13:43

Vádat emeltek a két ember halálát okozó férfi ellen

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2013. nyarán a 46-os számú főúton. A rendőrség az ügyben a nyomozást lezárta.

police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt V. Oszkár túrkevei lakos ellen.             

A 43 éves férfi 2013. június 8-án 9 óra körüli időben gépkocsijával közlekedett a 46-os számú főközlekedési úton Törökszentmiklós külterületén. A gépjármű vezetője az előtte haladó járműsor előzését úgy kezdte meg, hogy nem észlelte a sor legelején közlekedő mezőgazdasági vontató balra kanyarodását, melynek következtében a vontató bal oldalának ütközött. A balesetben a gépkocsiban utazó egyik 8 éves gyermek és egy 36 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a gépkocsi vezetője illetve egy 7 és egy 14 éves gyermek súlyos sérüléseket szenvedett.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: police.hu
[/caption]

A nyomozásban kirendelt igazságügyi szakértők megállapították, hogy a baleset azért következett be, mert V. Oszkár megszegte az előzés szabályait, illetve a megengedett 90 km/h legnagyobb sebességet jelentősen meghaladóan közlekedett az általa vezetett személygépkocsival.

A police.hu tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást 2013. november 26-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szolnok Járási Ügyészségnek megküldte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!